Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogy lehet excelben legördülő...

Hogy lehet excelben legördülő listá (-s űrlapot) t készíteni?

Figyelt kérdés
Adott 50 ország neve plusz 4 oszlop adat (főváros,lakosság stb.) Olyan legördülő listát kellene készíteni, amiben ki lehet választani 2 ország nevét és akkor megjelenik a 2 ország öszes adata egymás mellett. Valaki el tudná magyarázni hogy hogy lehet ilyet csinálni?
2015. okt. 12. 19:42
 1/3 CspCsj ***** válasza:
2015. okt. 12. 21:40
 2/3 A kérdező kommentje:
ez leírva tök jó, végigcsináltam mindet csak nekem nem ez a feladat. vagyis ez csak egy része, utána bonyolódik és azt nem tudom
2015. okt. 12. 22:02
 3/3 CspCsj ***** válasza:

Ha megvan a legördülő lista, utána jön az FKERES (VKERES) függvény...

Valahol meg kell lennie az Excel dokumentumban az 50 országnak az adatokkal, akár egy másik munkalapon. (legyen F1:J50 tartományban)

A legördülő menü cellája (legyen A1 cellában) mellé/alá eső cellába írd ezt:

=FKERES(A1;F1:J50;2;HAMIS)

vagy ha másik munkalapon lennének az országok adatai:

=FKERES(A1;Munka2!F1:J50;2;HAMIS)

Magyarázat az FKERES paramétereihez:

A1 - a legördülő listás cella

F1:J50 - az országok adatait tartalmazó tartomány (egy sorban egy ország adatai)

2 - az ország adatainak sorából hányadik oszlop értékét adja vissza

HAMIS - pontos országnév egyzés szükséges

Ha az országok adatai oszloponként lennének megadva (egy oszlopban egy ország adatai), akkor a VKERES függvényt kell hasonlóan használni.

2015. okt. 13. 00:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!