Mennyire lehet fejleszteni egy gépet 1-2 év múlva?
Figyelt kérdés
Sokan mondják, hogy a pc-k egyik előnye a konzolokal szemben, hogy a konzolra költött játék árából simán lehet fejleszteni minden évben a PC-t, és megállja majd a helyét az új játékfelhozatalokkal szemben.
Viszont nem áll fenn annak a veszélye, hogy a 1-2 év múlva megjelenő új hardverek (videókártyák, procik) nem lesznek kompatibilisek az alaplappal? Vagyis lényegében megint vehetsz egy teljesen új konfit, mert fejlesztésre nem nagyon lesz lehetőség a kompatibilitási problémák miatt.
2015. szept. 27. 22:58
1/8 anonim válasza:
Nem áll fenn, ha veszel most egy z170-es lapot, lehet, hogy akár 10 évig jól ki fog szolgálni.
2015. szept. 27. 23:14
2/8 anonim válasza:
én nem ezt hoznám fel előnynek hanem hogy nem csak játékra jó és a leárazásokkal sokkal olcsóbban kijössz a játékok árával.. egyébként géptől függően ha most veszel egy i5-ös vagy i7-es procit 8\16gb rammal akkor évekig max vga-t kell cserélned
2015. szept. 28. 00:14
3/8 anonim válasza:
Továbbá a játékok is olcsóbbak, illetve több játék készül PC-re.
2015. szept. 28. 00:20
4/8 anonim válasza:
PC-s hardvernél eléggé ritkán van akkora ugrás, hogy az alaplapot is cserélni kell - de amúgy sem az alaplap a drága, CPU-ból, hacsak nem valami ezer éves socket-es ócskaságot veszel, akkor biztos lehetsz benne, hogy még jó sokáig kapsz hozzá jobbat, amíg el nem éred a plafont, de az a legtöbb mai CPU-nál eléggé izmos darab, és várhatóan a jövőben is használható lesz.
2015. szept. 28. 09:29
5/8 A kérdező kommentje:
Igazából konzolt vennék, mert eddig is az volt de sajna a nextgen játékok marha drágák ráadásul a pc változatok fele annyiba kerülnek. Amúgy egyéb munkára van egy egész jó latopom, szóval pc tényleg csak játékra kell semmi másra.
"több játék készül PC-re." Ez pont fordítva van szerintem. Főleg ha a húzócímeket nézzük. Konzolra mindig több játék jön ki és ráadásul PC-re néha optimalizáltalanok a játékok.
2015. szept. 28. 21:46
6/8 anonim válasza:
Persze, ha csak a nagy címeket nézed - és ha hozzáteszed a milliónyi jobbnál jobb indy címet, amik szinte soha nem jelennek meg konzolra :)
2015. szept. 28. 21:59
7/8 anonim válasza:
Hát ez az. Konzolra beharangoznak mindent, ha 'exkluzív', miközben PC exkluzívból milliószor több van, csak arra nem ragasztanak rá olyan matricát, mert az az alapértelmezett.
2015. szept. 28. 23:58
8/8 A kérdező kommentje:
Hát lehet hogy igazatok van, én csak abból indultam ki, hogy az online webshop oldalakon a ps4, xbox one, 360 stb. konzoloknál mindig több játékfelhozatalt ír, mint pc-re
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!