Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » GYIK Számítástechnika rovatába...

GYIK Számítástechnika rovatában mekkora a szakértelem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Érdekelne az, hogy az itt gyakran válaszoló embereknek mennyi köze van a számítástechnikához, gondolok itt elsősorban a top50 válaszolóra a kategóriatoplistáról.

Elsősorban az érdekelne, hogy a foglalkozásukból eredően értenek a számítógépekhez, esetleg hobbiszinten foglalkoznak ilyenekkel vagy csak egyszerűen tapasztalt felhasználók.

Örülnék, ha az érintettek személyesen válaszolnának, hogy pontos eredményt kapjunk. :)

2015. szept. 26. 21:47
 1/10 anonim ***** válasza:

Szervusz!

Jelenleg 25. vagyok a toplistán, informatika témakörben. Rekordom a 12. hely volt. Az informatika az egyik hobbim, érdekel, és szeretem is. Belerázódni, pedig akkor rázódtam bele, amikor új gépet vettem, és összehasonlító tesztek, és pc fórumok végtelennek tűnő oldalainak elolvasásába belefogtam. Mondhatni tapasztalt felhasználó vagyok, akit érte már 1-2 meglepetés.

2015. szept. 26. 21:52
 2/10 anonim ***** válasza:

Három éve többen válaszoltunk egy hasonló kérdésre, ami viszonylag jól is sült el. Néhányan azóta is nyomjuk még:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerdes..

Most már ugyan betöltöttem a 38. évemet és kevésbé vagyok aktív a fórumokon, de azért fél szemmel figyelem az újdonságokat, átfutok érdekesnek tűnő cikkeket és teszteket. Gépésztechnikus az eredeti szakmám, de a suliban volt számítástechnika (eleinte 286/386-os gépeken) mag AutoCAD óránk, plusz órák után bent maradtunk játszani. Ekkor kezdtem el érdeklődni a PC-k után és néhány év múlva vettem is magamnak egyet. Az alaplapi könyvet alaposan áttanulmányoztam, vettük a PC-s magazinokat és tesóimmal építgettük, fejlesztgettük a gépeinket (Én voltam ebben is a vezér, mint a legidősebb). Pár év múlva az internet bekötésével már nem kellettek magazinos sem, sőt rácuppantam a fórumokra, ahonnan szintén sokat tanultam. Mivel rendszeresen fejlesztgettem, teszteltem és istápoltam a környezetemben lévő gépeket (rokonok, ismerősök is befigyeltek néha), így saját tapasztalatokat is szereztem. Engem kifejezetten a hardverek érdekelnek, azok fejlődése és tudása, hobbi szinten. Sok válasznál részletesen szeretem kifejteni a mondandóm és linkekkel alátámasztani. Ha nem vagyok biztos a pontosságomban utánaolvasok (guglizok a kérdező helyett), ha viszont távol áll a téma, akkor nem szólok bele.

2015. szept. 26. 23:57
 3/10 Lajos54 ***** válasza:

Nem igazán szoktam nézegetni a toplistát, mivel nem különösebben érdekel :) Most persze azért megnéztem, jelenleg 42. vagyok, de csak a válaszokért van pontszámom. Ez abból adódik, hogy kérdést már nagyon rég nem tettem fel, értékelni pedig ritkán szoktam. Nem igazán izgatnak az ilyen adatok, még a százalék sem.

Ha tudok, segítek, csak úgy szórakozásból.

Ami pedig azt a kérdésedet illeti, hogy mennyi közöm van a számítástechnikához: mióta egyáltalán létezik (a HT iskolaszámítógép, illetve a Commodore korszak óta) a munkám miatt vagyok szoros kapcsolatban ezekkel a masinákkal, talán nagképűség nélkül állíthatom, hogy eléggé közeli ismeretségbe kerültem velük. Mind hardveres, mind szoftveres téren sokat átéltem már. Bár az utóbbi időkben ritkábban tudok ide nézni, de azért ha tehetem, el-el látogatok ide. Aztán, ha sikerül valakinek segíteni, az egy jó érzés.

2015. szept. 26. 23:57
 4/10 anonim ***** válasza:
Én jelenleg 18. a toplistán .Hobbiszintem foglalkozok vele de a jövőben is ezzel szeretnék foglalkozni.Az ismeretek nagy részét tapasztalatból szereztem(amit nem ajánlok senkinek sem).Kisebb részét meg itt.A rekordom 2.hely volt.
2015. szept. 27. 00:00
 5/10 anonim ***** válasza:
#2.Amúgy én is 3 éve vagyok itt de akkor még nem voltam aktív tag.
2015. szept. 27. 00:02
 6/10 anonim ***** válasza:
#5 Értem :) Én 4,5 éve rontom itt a levegőt a GyK-n kisebb-nagyobb aktivitással. Számtech fórumokra bő 10 éve cuppantam rá, de utóbbi években jóformán csak az érdekesebb cikkeket olvasom el. Jelenleg bent vagyok az első tízben, de nem szoktam ezt gyakran nézegetni...nem azért csinálom. Néha jó érzés, ha valakinek tudok érdemben segíteni és látom, hogy örült a válaszomnak, megköszöni. Az jó érzés. Meg az is, amikor visszatérők írnak rám privátban ha van valami kérdésük vagy olyan is volt, akinek az érdeklődését sikerült felkeltenem egy áma iránt és megbombáztam töménytelen olvasnivalóval. :)
2015. szept. 27. 00:13
 7/10 anonim ***** válasza:
#6.Nagyrészt én is fórumokból tanultam de csináltam sokszor felelőtlen telepítéseket,ha valami nem működöt azt meg nehéz volt helyre hozni.Majd felelőtlenül neki a Linux-nak amit a mai napig is használok és tanulok.Én mindig arra törekedtem hogy pontos választ adjak.De elég sokszor vitába is keveredtem.A lényeg a segítségadás amit a GYK-sok nem a toplista miatt adnak hanem azért hogy segítsenek az olyanokon akik ehhez nem értenek.De nem 1 trol vagy rosszul megfogalmazott kérdéssel találkoztam itt...
2015. szept. 27. 00:24
 8/10 anonim ***** válasza:
Attól lehet a GyK is hiteles és jó minőségű, ha elhivatott és legalább érintőlegesen hozzáértő válaszok érkeznek. Én úgy érzem itt teljesen jó a válaszadó közösség, ha be is csúsznak hibás/rossz válaszok az gyakran korrigálásra kerül a többiek részéről. Ennek az oldalnak ez a területe (a többire nem látok rá) véleményem szerint teljesíti az általános elvárásokat, sőt! :)
2015. szept. 27. 00:35
 9/10 anonim ***** válasza:

Engem a toplista hidegen hagy, csak hébe-hóba kotnyeleskedek bele 1-2 kérdésbe. Főleg, akkor ha: nincs válasz, vagy oltári nagy baromságot látok.

Személy szerint már középiskola óra Informatikai szakirányon nyomom az ipart, és hamarosan MSc-be fordul át a pályafutásom.

2015. szept. 27. 08:56
 10/10 tabaki ***** válasza:
Kb. 5 éve válaszolok. Most éppen huszadik vagyok, ez a tájék viszonylag állandó -- valaha egy furcsa csillagállásban fölmentem az ötödik helyre, de az nem jellemző. Néhány ingyenes programban szereztem tapasztalatokat hobbi/alkotói szinten, és kezdő pascalos kérdésekbe is bele szoktam ártani magam. Ennek megfelelően csak a Programok/Egyéb kérdések/Programozás rovatokhoz szólok hozzá. Néha megnézem a toplistát, de nem különösebben motivál; ha segíthetek vagy hébe-korba egy jót veszekedhetek, az már inkább, illetve, hogy sokszor a kérdések okán jutok el olyan ismeretekig, amelyekkel egyébként nem foglalkoznék. A számítógépekkel való kapcsolatom ősrégi, de műkedvelő.
2015. szept. 27. 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!