Kb. mennyi idő megtanulni a gépírást?
Nektek mennyi időbe telt?
Hogyan gyakoroltátok ? (csak úgy napi szinten ,vagy valami segítségetek is volt hozzá)
Mit ajánlanátok nekem ,hogyan tanuljam meg ?
Most vagyok 8.-os jövőre nem akarom azt ,hogy azzal csesztessenek ,hogy milyen szarul írok gépnél.
Igaz nem vagyok lassú,nem is csesztetnek (a viszonylag gyorsak között vagyok),nagyjából tudom,hogy melyik betű hol van és azt ,hogy mit mire kell használni,de azért mégis csak jó lenne ,ha jobban menne.
Előre is köszi
Ha van már "előképzettséged", vagyis használod a gép billentyűzetét (de valószínűleg szabálytalanul), sokkal nehezebben fogod megtanulni a szabályos, 10 ujjas gépelést.
Ha tudnál szerezni kölcsönbe egy gépírás könyvet, az abban szereplő gyakorlatok alapján lenne a legkönnyebb megtanulni.
És csak három dolog kell még hozzá: szorgalom, szorgalom, meg szorgalom :)
Minél többet gyakorolsz, annál hamarabb megy majd.
Ha könyvet nem tudsz szerezni, keress a neten gépírás gyakorló programot, az is segíthet.
Ilyesfélére gondolok:
Mi 3 évig tanultuk heti 4 órában, és jól megy:)
Persze, első év végére már tudtunk írni, a többi gyakorlás volt, levélírás, helyesírás stb.
De, volt egy kollégám, aki nem tanult, hanem úgy tudott mint kb te és gyorsabban írt mint én...
Mi 1 évig tanultuk, heti 45 percben. Volt egy gyakorlóprogramunk, azon tanultuk. Az mérte az időt és a leütött hibaszámot és a csalást is kiszűrte, úgyhogy törölni nem lehetett, ha rontott az ember.
Nekem ez baromi lassú tempó volt, untam is magam sokszor, viszont sokan voltak, akiket meg év végén úgy kellett átrugdalni, mert egy év nem volt elég nekik. Szóval embere válogatja.
Szerintem egy félév alatt bőven meg lehet tanulni. Neten vannak ilyen oktatóprogramok, egyet töltsél le, aztán azzal egyszerűbb lesz.
Magát a vakírást aránylag elég gyorsan meg lehet tanulni. Tulajdonképpen csak a billentyűk pozícióját kell memorizálnod. Viszont ahhoz, hogy gyorsan is tudjál gépelni, jóval több idő kell.
A gyorsírás elsajátítására mindenképpen online programokat tudok ajánlani, itt egy pár:
Az utóbbi csak demo, a teljes verziót meg kell vásárolni.
A lényeg, hogy amikor tanulsz gépelni, a képernyőn levő virtuális billentyűt nézd, amikor billenyűk után keresgélsz, ne pedig az igazit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!