Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Nem értem ezt a win8-as...

Nem értem ezt a win8-as meghajtó megosztást?

Figyelt kérdés
Először raktam fel win8-at, két meghajtót csinált (C+D) A C meghajtón vannak a programjaim, ami 100gigás, viszont lassan betelik. Ilyenkor ki kell majd választanom, hogy a D-re telepítek, vagy magától oda rakja?
2015. szept. 12. 12:33
 1/5 anonim ***** válasza:
Miket telepítesz, hogy nem elég 100GB? Inkább újra particionálnám akkor C=200GB-ra. Egy újrahúzással. De nálam pl 60 GB-on van a rendszer, mondjuk játékot nem telepítettem.
2015. szept. 12. 13:18
 2/5 A kérdező kommentje:
ez nem válasz volt mondjuk a kérdésemre...te kérdezel tőlem? van 100gigányi anyagom, és?
2015. szept. 12. 18:09
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha sok játékot telepítesz, akkor kevés lehet a 100GB. Ezért kérdeztem,miket telepítesz, mert ha 100GB betelik akkor érdemes lenne 200GB a C-nek.
2015. szept. 12. 19:11
 4/5 A kérdező kommentje:
az oké, csak fogalmam sincs, hogy kell "összevonni" a C+D meghajtót, hogy csak egy legyen...mint anno az xp-n volt :D
2015. szept. 13. 10:04
 5/5 anonim ***** válasza:

Mekkora a HDD-d? Nem jó teljesen összevonni. Bármikor jöhet gond, akkor a D-n ottmaradnak az adataid-fotóid...stb, ha a C behal is. A legbiztosabb módszer, ha lemented az adataid külső hdd-re, majd boot-olsz a w8-al, törlöd az összes partíciót, és létrehozol egy 200GB-os C-t, arra indítod a telepítést, majd ha kész, akkor a maradék hdd részt formázod és adsz egy betűjelet neki D-t. Aztán telepítesz stb...

A másik módszer, ha a D-n van akkora szabadterüket még mint maga az adataid mérete (pl 10GB és 11GB)a MiniTool Partition Wizard, azt lemezre írva, bottolva lehet állítani, és megcsinálja a partíciók átméretezését. Elvileg hiba nélkül. Nálam többször megcsinálta, youtube-on van róla sok leírás.

Nagyjából: bootolás után resize...a csúszkával állítható....majd aply...újraindítás. Itt mondjuk nem kell újratelepíteni.

2015. szept. 13. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!