Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Van egy laptopom és egy...

Van egy laptopom és egy monitorom, hogyan oldhatom meg?

Figyelt kérdés
A monitor pillanatnyilag rendes számítógép alkatrészeként funkcionál, de szeretném a monitor mellé, olyan segédmonitor félének tenni, azaz szabadon szeretnék rá ablakokat húzgálni. Vga kábellel összekötöttem, próbáltam beállítani, mi is kell nekem, de nem ment. Lehet ezt? Hogyan? Nem vagyok nagy gépzseni, kérlek legyetek kíméletesek :)

2015. szept. 7. 14:22
 1/7 Lajos54 ***** válasza:

Nem mindegy, hogy milyen oprendszert használsz, mindegyiknél egy kicsit másképp kell. Sőt videokártyánként is lehet némi eltérés.

A lényeg, hogy a Megjelenítés tulajdonságainál keresd, Kiterjesztett asztal, vagy valami hasonló néven.

2015. szept. 7. 14:36
 2/7 anonim ***** válasza:

A még nagyobb lényeg meg az, hogy ezt sehogyan.

Már ha jól értem a meglehetősen kusza leírást, amiből azt véltem kiolvasni, hogy a laptopot szeretnéd monitorként rákötni a számítógépre. Ez mondjuk így konkrétan nem szerepel benne.

2015. szept. 7. 14:44
 3/7 Lajos54 ***** válasza:

Én úgy értelmeztem, hogy a "nagy" monitort tenné a laptop mellé plusz monitornak. Így még lenne is valami értelme.

Bár, ki tudja?

Fordítva tényleg nem lenne nyerő :)

2015. szept. 7. 14:59
 4/7 anonim ***** válasza:
Ebből szerintem kihozható ez is az is, majd kiderül, vagy nem.....:)
2015. szept. 7. 15:18
 5/7 Gábor_79 ***** válasza:
Kiterjesztett monitorként szeretné. Simán rá lehet kötni, de lehet csak a meglévőt helyettesítheti. Azt, hogy egyszerre a kettő, kiterjesztettként, abban nem vagyok biztos. Egyébként Fn gomb+ F5 bill. kombinációval lehet bekapcsolni általában, emlékeim szerint.
2015. szept. 7. 16:52
 6/7 Lajos54 ***** válasza:

A mai laptopok videokártyája már simán elboldogul a két monitor egyszerre kezelésével (ebből persze az egyik a beépített). Ez főképpen a projektorok elterjedése miatt van így, gondolom.

De próbáltam már nem túl új lapossal (Acer Aspire5315)egy normál monitorral is. A 2. számú monitort kiválasztva a Megjelenítők beállításainál, be kell pipálni a "Windows asztal kiterjesztése erre a minitorra" mezőt.

Ezután ha húzom jobbra az egeret, a laptop beépített monitorjáról a jobb szélen eltűnik, és megjelenik a 2. monitoron. Erre a monitorra simán át lehet pakolni akármit, ikonokat, megnyitott ablakokat stb. Vagyis tényleg kiterjeszti az asztalt.

Csak a végén nem szabad elfelejteni visszaállítani a dolgokat, mert ha le lesz húzva a kettes monitor, jön a szívás: eltűnik az egérkurzor (ha átkerül a 2., nem bekapcsolt monitorra) meg hasonlók.

2015. szept. 7. 22:57
 7/7 A kérdező kommentje:

Bocsánat a kuszaságért, nem vagyok hozzáértő. Igen, a laptop mellé szeretném kiterjeszteni a monitort :)

Köszönöm a hasznos valaszokat ^^

2015. szept. 8. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!