Van egy laptopom és egy monitorom, hogyan oldhatom meg?
Nem mindegy, hogy milyen oprendszert használsz, mindegyiknél egy kicsit másképp kell. Sőt videokártyánként is lehet némi eltérés.
A lényeg, hogy a Megjelenítés tulajdonságainál keresd, Kiterjesztett asztal, vagy valami hasonló néven.
A még nagyobb lényeg meg az, hogy ezt sehogyan.
Már ha jól értem a meglehetősen kusza leírást, amiből azt véltem kiolvasni, hogy a laptopot szeretnéd monitorként rákötni a számítógépre. Ez mondjuk így konkrétan nem szerepel benne.
Én úgy értelmeztem, hogy a "nagy" monitort tenné a laptop mellé plusz monitornak. Így még lenne is valami értelme.
Bár, ki tudja?
Fordítva tényleg nem lenne nyerő :)
A mai laptopok videokártyája már simán elboldogul a két monitor egyszerre kezelésével (ebből persze az egyik a beépített). Ez főképpen a projektorok elterjedése miatt van így, gondolom.
De próbáltam már nem túl új lapossal (Acer Aspire5315)egy normál monitorral is. A 2. számú monitort kiválasztva a Megjelenítők beállításainál, be kell pipálni a "Windows asztal kiterjesztése erre a minitorra" mezőt.
Ezután ha húzom jobbra az egeret, a laptop beépített monitorjáról a jobb szélen eltűnik, és megjelenik a 2. monitoron. Erre a monitorra simán át lehet pakolni akármit, ikonokat, megnyitott ablakokat stb. Vagyis tényleg kiterjeszti az asztalt.
Csak a végén nem szabad elfelejteni visszaállítani a dolgokat, mert ha le lesz húzva a kettes monitor, jön a szívás: eltűnik az egérkurzor (ha átkerül a 2., nem bekapcsolt monitorra) meg hasonlók.
Bocsánat a kuszaságért, nem vagyok hozzáértő. Igen, a laptop mellé szeretném kiterjeszteni a monitort :)
Köszönöm a hasznos valaszokat ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!