Mér nem bootol a gép? És mitcsináljak hogy bootoljon?
Figyelt kérdés
telepiteni akartam a linuxot a windows mellé de előtte particionáltam lehet hogy azt szurtamel mer mikor ujrainditottam azt irta ki hogy nem bootol. Nem értek annyira a gépekhez. Most akkor mihez kezdjek?2015. szept. 1. 17:16
1/13 anonim válasza:
szerintem legyalultad a windowst, bár kitudja ennyiből.. keress vkit aki ért hozzá, vagy vidd szervízbe.
2/13 anonim válasza:
telepítetted a linuxot?
leírnád,hogy partícionáltad?
3/13 anonim válasza:
basszus ne már! nem annyira értesz hozzá akkor minek csinálsz ilyet? előbb utánna kellene nézni... vidd hozzá értő ismerőshöz/szervíz...
4/13 anonim válasza:
#3-nak igaza van.
youtubeon sok ilyen videó van,csak egyszer egyet végignézel rendesen,nem csak az elejét,akkor simán menni fog.
érdemes közben egy papírra jegyzetelni a látottakból a fontosabb lépéseket,így biztos hogy nem szúrod el.
5/13 anonim válasza:
szerintem ismételd meg a linux telepítést,és a boot ne partícióra kerüljön,hanem a merevlemezre.
6/13 anonim válasza:
3# vagyok. Szerintem meg ha van Windows telepítőd akkor előbb rakd fel azt. Aztán kellő körültekintéssel kezdj hozzá a Linux telepítéséhez, amennyiben még mindig van hozá kedved. Ha további kérdés merülne fel benned, nyugodtan fordulj szerény személyemhez.
7/13 A kérdező kommentje:
Úgy csináltam hogy a particionálásnál zsugorítottam a windowst. Majd az üres hely az egy külö partíció lett. Lehet hogy közben ki töröltem a windows egyik particioját. Utána kikapcsoltam. Majd mikor elindult akkor kiirta hogy nem particionál ekkor nyomtam f12t, megkértem a számítógépet hogy bootoljon dvdről és beraktam a linux dvdt telepitettem a linuxot és már működik rendesen a linux. A windowst mwg kitöröltem. Szerencsére mindenem pendriveon van. Nincs windows dvdm még soha nem láttam windows telepitő dvdt. Most akkor linux fut a gépen. Nem tapasztaltam különösebb változást. Majdnem ugyanaz legalábbis az én szemembe. Azér akartam telepiteni a linuxot mer nincs windows dvdm külömben is a win 7 et nem bírta a gép, dög lassu volt. xpt akartam rá de nem volt kéznél. Most olyan gyors mint egy szuper comjuter. Yeah.
2015. szept. 2. 06:20
8/13 A kérdező kommentje:
Mostmár biztos hogy informatikus leszek. :)
2015. szept. 2. 06:42
10/13 A kérdező kommentje:
:D
ez sokat segített a pályaválasztásban.
:D
2015. szept. 2. 15:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!