Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A microsoft egyetlen régi...

A microsoft egyetlen régi operációs rendszerét sem tette ingyenessé (pl. win95/98)?

Figyelt kérdés
2015. szept. 1. 11:11
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem.
2015. szept. 1. 11:16
 2/10 anonim ***** válasza:
Ők nem, de minden torrent portál igen. :D
2015. szept. 1. 11:16
 3/10 anonim ***** válasza:
Megcsinálták volna, akkor is nehézkes lenne telpítgetni, mert 95-höz kellett Floppy, de szerintem még a 98-nál is volt. 98 már CD-n jött, de nekem valamiért van olyan emlékem, hogy kért floppít is, vagy az is volt hozzá.
2015. szept. 1. 11:17
 4/10 Lajos54 ***** válasza:
Igen, a 98-nál még volt úgynevezett indítólemez. A mai gépek legnagyobb részén azt már nem lenne hova betenni. Arról nem is beszélve, hogy a mai hardverek legnagyobb részéhez már XP-re is nehéz drivert találni, hát még annál régebbit!
2015. szept. 1. 11:37
 5/10 anonim ***** válasza:

Nosztalgiázáshoz azért torrentről beszerezhető még a 3.1 is! :) Virtuális gépen pedig mindegyik megy...

Mai gépen célszerűbb úgy futtatni, hiszen még a virtuális is 4x erősebb mint régen a fizikai.

2015. szept. 1. 11:43
 6/10 anonim ***** válasza:
Több mint 4x. Én például vírusokat szoktam tesztelni egy régi DOS-os gépen, és sokszor gyorsan történnek a dolgok(bocs a hülyén fogalmazott mondatért). Pl.: Virtuális gépen egy vírus: [link] (VIGYÁZZ HANGOS)És egy rendes DOS-os gépen: https://www.youtube.com/watch?v=4EzuYj_a300
2015. szept. 1. 12:32
 7/10 anonim ***** válasza:
Az első videó amit linkeltem 1:08-nál kezdődik a lényeg.
2015. szept. 1. 12:33
 8/10 anonim ***** válasza:
A Microsoft a régi operációs rendszereket nem támogatja - a MS rendszerek esetében jellemzően sok, vírusok, malverek által kihasználható hibát nem javítja. Kérdés, hogy ebben a helyzetben jogi szempontból mivel járna, ha a MS ingyenessé tenné a régi operendszereket. Kin kérnéd számon, ha a régi oprendszered hiányosságai miatt kárt szenvedsz? A helyzet teljesen tisztázatlan, és a MS-nek nem is éri meg tisztázni. Inkább szemet huny a fölött, hogy torrentől letöltöd.
2015. szept. 1. 15:39
 9/10 A kérdező kommentje:
talán közölhetné, hogy nem vállal garanciát. mint általában az open source szoftverek
2015. szept. 1. 18:26
 10/10 anonim ***** válasza:
Akkor is felrakná egy pár ember és újra elkezdenének terjedni a vírusok.
2015. szept. 4. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!