Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Most megyek egyetemre és...

ChocoCake kérdése:

Most megyek egyetemre és szükségem lesz egy laptopra/tabletre, de nem tudok dönteni. Segítség? Pls!

Figyelt kérdés

Macbook air 11"/13" vagy ipad air 2 között billegek. Csak azért maradtam eddig az applenél mert a családban az eddig bevált, de más alternatíva is érdekelne.

Bocsi, ha ez nem teljesen számtech kérdés. Köszi a segítséget.

2015. aug. 15. 23:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%

Egyrészt 22 es monitoron nem jellemző 1080p alatti felbontás, másrészt meg a felbontásnak _semmi_ köze nincs a mérethez. Iphone6 6, talán 6.5", és 1080p, 27 es monitor is van 1080p vel - komolyan azon akarsz vitatkozni, hogy a több, mint 4x akkora kijelző nem azt jelenti, hogy több, mint 4x annyi helyed van?

2015. aug. 16. 20:54
 12/16 anonim ***** válasza:
Nincs több helyend pakolni max nagyobban látod amit pakolsz. Kétségtelenül kényelmesebb a nagyobb monitort használni mint a 6.5 colt
2015. aug. 16. 22:51
 13/16 anonim ***** válasza:
A MacBook Air 13" sokkal jobb választás lenne. Én is azt használok és kitűnő
2015. aug. 18. 09:07
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, tényleg segítettek választani.
2015. aug. 18. 17:16
 15/16 anonim ***** válasza:
#11: A felbontásnak nagyon is van köze ahhoz, hogy mennyi helyed van. Nem fizikai területről van szó, hanem pixelekről. Minél nagyobb a pixelsűrűség, annál nagyobb a felhasználható terület. Nem véletlenül van rá külön kifejezés("screen real estate"), ami egyáltalán nem ugyanaz, mint a képernyő méret. 13"-as 2560x1600 felbontású laptopon dolgozom egész nap programozóként és jobban elférek rajta, mint a 23"-as 1080p-s monitoron, amit előtte használtam.
2015. aug. 20. 13:25
 16/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Végül mit választottál? Mik a tapasztalataid? Én is jogra megyek és én is hasonló kategóriában gondolkodom, de nem tudok dönteni. Előre is köszönöm a választ.

2016. máj. 20. 00:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!