Lenovo notebook automatikus újraindulás Nemrég vettem egy Lenovo IdeaPad G50-45 Notebookot. Rátettem a Windows 8.1 Pro-t, eddig jó volt. Később rátöltöttem az Aliens vs Predatort, azóta a notebookom minden bekapcsolás után újraindul Mitől lehet ez?
Remélhetőleg nem hardverhiba, hanem a Windows kékhalálozik betöltődés közben, ilyenkor újraindul és ez folytatódik a végtelenségig.
Megpróbálhatsz felújítást telepítőlemezről:
(telepített programjaid törlődnek, de a személyes fájlok, mint a dokumentumok, képek stb. megmaradnak)
https://www.youtube.com/watch?v=kHDf0h-PzH4
https://www.youtube.com/watch?v=bha-wf0FT0k
Ugyanez magyarul, de működő Windows alól indítva:
Köszönöm a válaszokat CspCsj!
Mindent úgy csináltam ahogy a videókba, de a laptopom még mindig újraindul miután mindent betöltött. :(
A betöltődés és újraindulás között mennyi idő telhet el? Pár másodperc, fél perc, több?
Az újraindulás hirtelen, egy pillanat alatt történik, mintegy gombnyomásra, vagy lassan, szabályosan, hogy kiírja: Kijelentkezés...Leállás... és ezután indul újra?
Csak azért kérdezem, mert ha rövid idő áll rendelkezésre az újraindulás előtt, akkor Csökkentett módban lenne jó indítani, de a Win8.1-ben ez elég macerás...
Bekapcsolom, szépen betölt bejelentkezek, kiírja h Üdvözöljük
Utána bejön a Kezdőképernyő, majd nagyjából 10-15 másodperc múlva hirtelen elsötétül a képernyő,majd újraindul (nem írja ki h Újraindítás)
Utána pedig olyan mintha kikapcsoltam volna majd pedig be
De minden nap csak egyszer indul újra későbbi bekapcsoláskor nem.
Említetted ugye a "Csökkentett mód"-ot. Megpróbáltam úgy indítani, és most nem indult újra a laptop.
Ez bevált, de egy dolog bosszant.Mégpedig az hogy ezzel a móddal blokkolta a hangszolgáltatást és így lehetetlenné válik a filmnézés mivel nem hallok semmit se,ráadásul nem állíthatok be háttérképet se.
Ezt meglehet valahogy oldani ebbe a módba?
Csökkentett módban sok szolgátatás nem indul el. (audio, internet, grafikus gyorsítás stb.)
Ez a mód igazából hibaelhárításra használható.
Ha így elindul, indítsd el az Eseménynaplót és az Egyéni nézetek > Felügyeleti események alkategóriában keress Kékhalál hibakódot. (Forrás oszlop szerint rendezve BugCheck értéket keress, vagy Eseményazonosító oszlop szerint az 1001-es értékeket)
Jegyezd meg a művelet kódját: 0x000.... (...)
Kicsit részletesebb információt is kiír ezekről a hibákról a BlueScreenView program:
Ezt telepítés vagy kicsomagolás után csak futtatni kell.
A programot vagy pendrive-on másolod át, vagy "Csökkentett mód hálózattal" lehetőséget választva működő internetkapcsolaton keresztül.
Ha kékhalál hibát nem találsz, akkor megnézném vannak-e egyéb bejegyzések az újraindulás időpontjában.
Megnéztem "Csökkentett módban" amit írtál. Az Eseménynaplóba 3 olyan bejegyzés is volt ami Kékhalálra utal.
Letöltöttem a BlueScreenView nevű programot ami úgyszintén kiadta azt a 3 Kékhalálra utaló bejegyzést.
Tudok valamit tenni hogy ez rendbe jöjjön, vagy inkább szervízbe kell vinni?
BlueScreenView programból a három esemény BugCheckString és BugCheckCode oszlopának értékeit írd ide. (vagy keress rá az interneten)
Ezek alapján remélhetőleg leszűkíthető, hogy mi okozza.
Sajnos Bug Check Stringet nem ír egyiknél se,de a többit igen. Bug Check Code
0x00000116
0x00000116
0x00000116
Videokártya driver probléma lehet. Csökkentett módba lépve a "Programok módosítása és eltávolítása" listából a videokártyádnak megfelelő AMD grafikus vezérlőt távolítsd el.
Újraindítás után már normál módban is elindul a gép, de legfrisebb videokártya driver-t telepíteni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!