Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Bioszt akartam frissíteni de...

Bioszt akartam frissíteni de nem sikerült?

Figyelt kérdés
Frissítés után újra akart indulni a gép, de se kép se hang. Először 5a hibakód= internal CPU error. Cmos-t akartam törölni, át is jumpereltem. Akkor 05 hibakód=OEM inilization before microcode loading. Még mindig nem töltött be. Aztán jumper vissza, de ismét 5A hibakód. Mi lehet a gond?
2015. aug. 8. 23:28
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
Ebből szerintem is szervíz lesz. Amúgy paksi vagyok
2015. aug. 9. 12:39
 22/24 anonim ***** válasza:

Szervizekben is sok a balfék ám. Mikor nekem hasonló gondom volt, felhívtam egyet, azt mondták kuka az alaplap.

Ehelyett meg lett csinálva 3E forintból postával együtt. :)

[link]

Alaplapod képén a bal felső sarokban van a BIOS ROM, ha jól látom. 8 lába van és egy foglalatba ül. PCIE5 felirat a ROM bal alsó sarkánál van. Úgy nézem mázlid van mert nincs beforraszttva, szóval könnyen kivehető.

Na ezt fotózd le és vedd ki egy fogóval a foglalatból (csak ki kell húzni), persze előtte áramtalaníts mindent!!

Ha kivetted, szépen csomagold be, tedd borítékba és add postára ennek a srácnak:

[link]

HA megbeszéltél vele árat meg mindent előre (3E-nél többet ne adj érte + a postaköltségek). Neki van egy írója, szépen felírja rá az új BIOS-t és visszaküldi postán. Te pedig visszahelyezed az áramtalanított alaplapba ugyanúgy, ahogy volt!

Hívhatod ma is. Ha hétfőn postázod, kedden megkapja és még aznap tudja is valószínű visszaküldeni, szerdán már megint nálad a ROM.

ÉS KÉSZ, megy a géped!

2015. aug. 9. 12:49
 23/24 Gábor_79 ***** válasza:

Meg elvileg lehet kapni új chipet is [link]

Netto 3k Ft + száll.

Egyébként melyik módszerrel próbáltad eredetileg frissíteni? Mert legközelebb ne úgy csináld!

Annyiból szerencséd van, hogy Paks nem egy utolsó csóró város, úgyhogy gondolom vannak lehetőségek.

2015. aug. 9. 12:55
 24/24 A kérdező kommentje:
Vannak lehetőség. Van egy haverom aki számítástechnikai boltban dolgozik. Holnap felkeresem. Ő biztos tud valami okosságot. Múltkor legariztatott nekem egy olyan vga-t amin már garancia sem volt, ráadásul nem is náluk vettem :)
2015. aug. 9. 13:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!