Kábel tv monitorral?
Olyat keresnék, hogy valami átalakító, hogy beledugom a falból kijövő koax kábelt (kábel tv, semmilyen kis box sincs) és hdmi kimenet lesz, tehát monitorból tv. Van ilyen átalakító, olyan tv tunert találtam, hogy bele az antenna (parabola vagy szobai), és úgy hdmi-n keresztül bele a monitorba (találtam ilyen set top boxot), meg lehet bele kártyát dugdosni, hogy kódolt csatornákat lehessen nézni, de van olyan, hogy kábel tv-t monitoron lehet nézni?
A válaszokat előre is köszönöm!
"Olyat keresnék, hogy valami átalakító, hogy beledugom a falból kijövő koax kábelt (kábel tv, semmilyen kis box sincs) és hdmi kimenet lesz, tehát monitorból tv."
Ami az ilyen "falból kijövő koax kábeleken" jön, az egyszerű analóg antenna jel, a régebbi típúsú TV-khez való. Azt mindenképpen egy olyan készülékbe kell beledugni, ami tud analóg jelet fogadni, van benne egy úgynevezett tuner (ami kiválasztja a jelhalmazból az éppen nézni kívánt csatornát), majd a képernyőn megjeleníthetővé teszi. Vagyis magyarán egy TV készülék. Hogy aztán annak milyen kimenetei vannak, az már más kérdés. Csak akkor minek a monitor?
Esetleg úgy tudod megoldani, hogy veszel egy USB-s Tv-tunert, amit bedugsz a számítógépbe, a "másik végébe" pedig az antennát (a kábelt) dugod. Persze így a kódolt csatornák nem fognak működni, ahhoz bizony az előttem már írt set top box kell. Létezik olyan, aminek van többféle kimenete, tudja fogadni a kártyákat és egyebeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!