Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Csak nekem nem vált be a...

Csak nekem nem vált be a Windows 7?

Figyelt kérdés

Nem rég win xp-m volt ami nagyon jól működött, semmi bajom nem volt vele, nagyon sokáig ment, aztán egy idő után úgy gondoltam újra telepíttetem és kipróbálom a Win 7et. Elképesztően lassú, sokat tölt, van hogy a megnyitott program lefagy, nem válaszol, teljesen túlbonyolított beállítások, a vezérlópult kesze kusza. Egyszerűen nem jött be. Szerintem hamarosan visszaállok XP-re, igen, tudom hogy már nem érkeznek frissítések rá, meg nem biztonságos, de legalább élvezhetőbb mint ez.

Más is jár ilyen cipőben?

2015. júl. 3. 21:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Próbáld meg levadászni a netről a hibátlan drivereket. És a 64 bites rendszerhez gyakorlatilag más Adobe ActiveX, Java vagy védelem (pl. Eset Smart Security is) kell. Nem jó hozzá a 32 bites.

Ha ez sem használ, akkor hardveres hiba, talán hibás a memória. Van egy kis IBM Thinkpadom, 2 GB memória, Windows7 64 bites van rajta. Az sem éppen erőmű, de működik, könyvtárazni szoktam vele.

2015. júl. 4. 11:37
 12/18 SimkoL ***** válasza:
Azért ez a gép a 64 bites rendszerre még nem érett meg. Nekem egy Foxconn 915P lapom van, egy P4 630 procival, 2.5 GB DDR1 RAM-al és egy Foxconn NVIDIA VGA. 32 bites Win7 van rajta, hasít mint állat. A másik 'valódi' kétmagos, 3 GHz, 2 GB DDR2, 512 MB VGA azon is jó, szintén 32 bites. A legkisebb egymagos, 3 GHz, 4*256 MB RAM Dual, 256 AGP VGA, a 32 bites még azon is elketyeg. Egyik régebbi laptopomra, 2,4 GHz CPU, 1 GB RAM is megpróbáltam, de driver hiány miatt XP SP3 került. Sajnos a driverek beszerzése nem jár mindig sikerrel, többet kellett kipróbálni nekem is ahhoz hogy 'tökéletes' legyen. Imádtam az XP-t, de valamilyen szinten kompromisszumot kell kötni.
2015. júl. 4. 11:45
 13/18 A kérdező kommentje:
Amint lesz időm átváltok XPre, ez így élvezhetetlen.
2015. júl. 8. 15:37
 14/18 anonim ***** válasza:
64 bites oprendszer felesleges számodra, és a mai böngészők pedig simán megesznek 1gb+ ramot. Erre a gépre az xpnél jobb windowst felesleges rakni. Am a túlbonyolítása pl. a vezérlőpultnak nekem is gond volt az elején, de: windows gomb (ctrl és alt között) és elkezded gépelni mit akarsz fél mp és felugrik, indíthatod is. Ugyanez van a programokkal, doksikkal.
2015. júl. 8. 15:52
 15/18 A kérdező kommentje:

Én is így gondolom utolsó, végeredményben a gépemhez nem való ez az operációs rendszer, ahogy hallottam eléggé leterheli a gépet.

Szép dizájnos, tényleg ezzel a résszel nincs gond, de szépségre nem lehet építeni.

Köszönöm a válaszokat. :)

2015. júl. 8. 20:10
 16/18 anonim ***** válasza:

Sokat számít a vinyó is. Ha valami régi vagy lassú cucc, az sokat fog a win7-en, mert sokkal többet írja/olvassa a lemezt a sok háttérszolgáltatás, mint az xp esetében.

Elég ram, többmagos proci, és lehetőleg ssd nem árt alá, akkor gyors.

2015. júl. 28. 14:59
 17/18 anonim ***** válasza:

a win 7 jobb mint az xp azzal nincs gond

én is az alaplapra gyanakszom ott

ja és szerintem a win 7 még gyorsabb is mint az xp nem tudom hogy ott mivan de én ezt tudom

2015. júl. 28. 15:44
 18/18 anonim ***** válasza:
Windows 7 nem kezeli valami jól a memóriát, régebbi gépeken ez meg is látszik. Új gépeken viszont nagyon gyors, a soronkövetkező windowsok pedig méggyorsabbak. (Nekem a windows 8.1 és 10 előbb betölt mint ahogy megjelenik a kép a monitoron természetesen ssd-vel)
2015. júl. 28. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!