Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Csak nekem nem vált be a...

Csak nekem nem vált be a Windows 7?

Figyelt kérdés

Nem rég win xp-m volt ami nagyon jól működött, semmi bajom nem volt vele, nagyon sokáig ment, aztán egy idő után úgy gondoltam újra telepíttetem és kipróbálom a Win 7et. Elképesztően lassú, sokat tölt, van hogy a megnyitott program lefagy, nem válaszol, teljesen túlbonyolított beállítások, a vezérlópult kesze kusza. Egyszerűen nem jött be. Szerintem hamarosan visszaállok XP-re, igen, tudom hogy már nem érkeznek frissítések rá, meg nem biztonságos, de legalább élvezhetőbb mint ez.

Más is jár ilyen cipőben?

2015. júl. 3. 21:05
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Rosszul telepítetted, nincsenek a gépedhez megfelelő driverek, vagy egyéb probléma van a gépeddel, ami miatt lassú
2015. júl. 3. 21:08
 2/18 anonim ***** válasza:
Konfigod? Hány GB a memória?
2015. júl. 3. 21:14
 3/18 anonim ***** válasza:
2 GB-vel elmegy, ha annál kevesebb, az a baj, azért lassú. Szerezz be 4 GB memórájú gépet.
2015. júl. 3. 21:15
 4/18 anonim válasza:

Én is így vagyok vele ahogy te, az XP-n csak úgy hasítanak a programok, a 7-es pedig mindíg lefagy. A vistára sokan mondják hogy sz@r, de szerintem még mindig jobb min. A 7. De ha windows 8-ban gondolkozol, az se sokkal gyorsabb mint a 7-es.

Az 1-es válaszhoz annyit tennék hozzá hogy nekem minden legfrissebb, win 7-tel kompatibilis driver fent van, mégse valami jó.

A gépemről :

2,6 GHZ Dual Core Intel x64 processzor

4 GB RAM

2 GB nvidia vid. kártya, frekvenciát nem tudom.

És még annyi, hogy a vírusírtók nagy része 2017-ig működni fog xpn. Ennyit a biztonságról

Ha ezek után kedved támad a win 10-hez, nézz utánna a neten. Nem próbáltam, de állítólag van benne egy kémprogram gyárilag. Google a barátod.

U.i.: Az asztali gépemen 7 éve xp van, nagyon meg vagyok vele elégedve :D

2015. júl. 3. 21:33
 5/18 anonim válasza:
#2, NEM csak a RAM számít, a processzor talán nem létezik?
2015. júl. 3. 21:36
 6/18 SimkoL ***** válasza:

Egy estém, éjszakám ment rá míg begyűjtöttem a megfelelő drivereket. Érdekes módon az ezeréves RAID vezérlő PCI-s kártyát kapiból felismerte, az újabbat, lapra integráltat nem. Jelzem a lap sem mai gyerek. Na mindegy, volt még egy kis gond a hanggal is, de az is megoldódott 10 perc alatt. Ezek után jöttek a gondok. Delphi 7-ben programozgatok. Helpjét nem kezeli, erre még emlékeztem a Vista-s időkből, ehhez feltelepítettem a megfelelő programot - akarta is meg nem is a rendszer - Indítanám a Delphi 7 telepítőjét: 'A program ismert kompatibilitási problémákkal küzd...... Megoldás keresése az interneten....' Ha ismert a probléma, könyörgöm miért nem oldották meg eddig. Jó, kiikszel, feltelepít, morog, rugdos, most már működik minden. Sajnos - nem is, csak én vagyok öreg - sok 'régi vágású ' programom van amik XP alatt csont nélkül futottak.

Végül is meg lehet vele barátkozni, kicsit másabb, nehezebb testre szabni mint az XP-t, de megkíván legalább egy kétmagos vagy két szálas - HT - procit és 2 GB RAM-ot.

2015. júl. 3. 21:43
 7/18 A kérdező kommentje:

A gépem adatai:

Processzor:AMD Athlon(tm) II X2 250 Processor 3.00 GHZ

Telepített memória (RAM): 2,00GB

Rendszer típusa: 64bites operációs rendszer

Widows verzió: Windows 7 Professional

2015. júl. 3. 22:18
 8/18 A kérdező kommentje:

NEm tudom hogy a fent leírt adatok alapján a gépem nem elég fejlett ehhez az op rendszerhez, vagy csak tényleg szar ez a rendszer úgy ahogy van.

Egyébként nem akarok se Win 8at se 10et. A 7re is alig akartam rávenni magam. Ha nem oldódik meg a probléma visszatérek XPre, érdekes azzal semmi bajom nem volt, legalábbis annyi nem mint ezzel. Kicsit emlékeztet a win 7 a régi 98asra, az is állandóan befagyott.

2015. júl. 3. 22:21
 9/18 anonim ***** válasza:
Az alaplapoddal, a memóriákkal vagy a driverekkkel lehet a gond, ezek okozzás a hibákat
2015. júl. 4. 06:33
 10/18 A kérdező kommentje:

De az XPnél hogy nem volt ilyen bajom?

Nem akarok másik gépet venni.

2015. júl. 4. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!