Milyen a Linux op. Rendszer?
Mondjuk ha nincsenek extra igényeid, tehát beéred netezéssel/filmezéssel, akkor nem sokat kell könyékig a terminálban turkálnod.
G.
Így igaz a Linux nem önáló rendszer csak egy kernel.
Egy fonotosat jegyez meg és nem lesz probléma.A LINUX NEM WINDOWS!Én is szoktam ajánlani.Fő probléma hogy legtöbben félnek új dolgokat kiprobálni.A másik a Win-es alkalmazások nem futnak Linux-on.Wine-nel pár alkalmazást el lehet indita.Linuxból van több is.A bughalmaztól az olyan rendszerig ami jobb mint akármelyik Windows/OSX.
Kezdöknek:Ubuntu,Debian,Mint(Debian alpúak)
Közép haladóknak:Fedora,Cent OS,Mandriva,OpenSUSE(RPM Linux-ok,Redhat vonal)
Haladóknak:Arch,Gentoo,Slackware
Profiknak:LFS(Linux From Scratch)
Több asztali kezelő/felület is van:LXDE,XCFE,Cinnamon,Gnome,KDE...
Válasz tetszés szerint.A többit leírták már elöttem.
Én az ubuntut javasolnám. A feleségem teljesen antitalentum a számítástechnikához, odaadtam neki a régi Ubuntu linuxos laptopomat, amikor neki tönkrement az előző WinXP-s. Eleinte volt néhány kérdése, de seperc alatt hozzászokott, semmi gondja nincsen vele, most is használja.
Ha csak mindennapi átlagos dolgokra kell (netezés, fb, email, filmnézés, néha egyszerű szövegszerkesztés, stb), akkor tökéletes.
Ha specializált dolgokra kell, akkor attól függ, hogy mire használod. Én molekuláris biológus vagyok, és csomó program, ami a munkámhoz kell, linuxra ingyenes és Windowson fizetős, én ezért (is) linuxozom.
Legjobb, ha megkérsz egy hozzáértőt, hogy állítsa be neked, telepítse a szükséges dolgokat, utána nem nagyon kell hozzányúlni.
Szerintem megér egy próbát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!