Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen a Linux op. Rendszer?

Milyen a Linux op. Rendszer?

Figyelt kérdés
Lehet váltanék, csak túl szőke vagyok a technikához.
2015. júl. 2. 18:03
 1/8 anonim ***** válasza:
64%
Ha nem nagyon értesz hozzá nem biztos hogy a legjobb de csak meg kell szokni. Amúgy jó. Játékra nem.
2015. júl. 2. 18:04
 2/8 P.O.C. ***** válasza:
89%
A Linux olyan, hogy egyszer az ideg öl meg, hogy miért kellennyit kínlódni, hogy valami működjön, máskor meg örülsz, mert csinálja azt, amit a Windows nem. :D
2015. júl. 2. 18:07
 3/8 anonim ***** válasza:
86%
opensource. Kifejezetten nem arra készült, hogy windows-ról váltson rá valaki egy nagy fejesugrással. Még akkor sem, ha pár weboldal meg fórum erről győzköd.
2015. júl. 2. 18:07
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk ha nincsenek extra igényeid, tehát beéred netezéssel/filmezéssel, akkor nem sokat kell könyékig a terminálban turkálnod.

G.

2015. júl. 2. 18:13
 5/8 anonim ***** válasza:
86%
Melyik milyen. A Linux tulajdonképpen csak a kernel. A népszerű disztribúciók legalább olyan simán használhatók, mint egy Windows. Sokszor fürgébbek és stabilabbak. De a logikája eléggé különbözik, meg kell szokni.
2015. júl. 2. 18:22
 6/8 Tom Benko ***** válasza:
Kényelmes, igényes, átlátható, logikus, kedves. Tegyél vele egy próbát, hátha bejön.
2015. júl. 3. 09:57
 7/8 anonim ***** válasza:

Így igaz a Linux nem önáló rendszer csak egy kernel.

Egy fonotosat jegyez meg és nem lesz probléma.A LINUX NEM WINDOWS!Én is szoktam ajánlani.Fő probléma hogy legtöbben félnek új dolgokat kiprobálni.A másik a Win-es alkalmazások nem futnak Linux-on.Wine-nel pár alkalmazást el lehet indita.Linuxból van több is.A bughalmaztól az olyan rendszerig ami jobb mint akármelyik Windows/OSX.

Kezdöknek:Ubuntu,Debian,Mint(Debian alpúak)

Közép haladóknak:Fedora,Cent OS,Mandriva,OpenSUSE(RPM Linux-ok,Redhat vonal)

Haladóknak:Arch,Gentoo,Slackware

Profiknak:LFS(Linux From Scratch)

Több asztali kezelő/felület is van:LXDE,XCFE,Cinnamon,Gnome,KDE...

Válasz tetszés szerint.A többit leírták már elöttem.

2015. júl. 3. 14:53
 8/8 anonim ***** válasza:

Én az ubuntut javasolnám. A feleségem teljesen antitalentum a számítástechnikához, odaadtam neki a régi Ubuntu linuxos laptopomat, amikor neki tönkrement az előző WinXP-s. Eleinte volt néhány kérdése, de seperc alatt hozzászokott, semmi gondja nincsen vele, most is használja.

Ha csak mindennapi átlagos dolgokra kell (netezés, fb, email, filmnézés, néha egyszerű szövegszerkesztés, stb), akkor tökéletes.

Ha specializált dolgokra kell, akkor attól függ, hogy mire használod. Én molekuláris biológus vagyok, és csomó program, ami a munkámhoz kell, linuxra ingyenes és Windowson fizetős, én ezért (is) linuxozom.

Legjobb, ha megkérsz egy hozzáértőt, hogy állítsa be neked, telepítse a szükséges dolgokat, utána nem nagyon kell hozzányúlni.

Szerintem megér egy próbát.

2015. júl. 8. 23:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!