Hogyan kell belépni a bios-ba Linux Linpus alatt? Meg úgy egyáltalán, hogyan tudok Windiws-t telepíteni rá? (Ősidők óta csinálom, eddig a sík üres winchire is sikerült ráapplikálnom a rendszerfájlokat segítség nélkül, de ez most kifogott rajtam! )
Ha te oprendszer alól szeretnél a bios-ba belépni, akkor nem tudom, mit csinálsz ősidők óta, de hogy géppel most van először dolgod, az tuti.
Ez egy hardvertől függő dolog, a bios az oprendszer előtt töltődik be, a konfigurálása is az oprendszer előtt végezhető.
A laptop/alaplap használati útmutatójában nézd meg, melyik ehhez a hívóbillentyű, majd a gép bekapcsolása után azonnal nyomogasd azt a billentyűt. Így be fogsz jutni a bios beállításaiba.
Alternatív lehetőségként a legtöbb gép/alaplap kínál egy boot menüt is, ami egy másik gyorsbillentyűvel, a fent leírthoz hasonlóan hívható elő. Ebből tetszőleges eszközt kiválaszthatsz anélkül, hogy a beállításokon változtatnál.
Ősidők óta előbb jön be a post screen, minthogy az oprendszer betöltődjön. Talán nem Delete, hanem F2 vagy más a beléptetője.
Ha ennyire nem menne, akkor húzd ki a merevlemezt hogy penyáról bootoljon, vagy indítsd a telepítőt linux alól, nem egy lehetetlen dolog.
Köszi a válaszokat, meg is érdemlek minden szardobálást, amiért hülyeségeket írtam le, de na... Sajnos a használati útmutató 1 oldal, amelyben le van írva, hogy a Windows 8.1 első elindításakor mi a teendő, abban nincs benne, hogy hogy a Sztálin szép heréjébe kell elővarázsolni a bios-t. Minden létező gombot megpróbáltam, ugyanaz a szar pingvines kék cucc jött be (a képembe röhög a rusnya állat). A gond nyilván ott van, hogy én eddig még csak olyan géppel találkoztam, ami szépen alul kiírta indításkor, hogy melyik gombbal lehet elérni a bios-t, míg ez a cucc még erre se képes!
(Az ősidők óta csinálom pedig azt jelenti, hogy kb. 11 éve - nem hobbiból, hanem kényszerűségből - annyiszor kellett újraraknom a windows-t, vagy először fölrakni egy totál üres winchire, hogy azt hittem, hogy már tudok valamit, de kiderült, hogy nem....) Szóval a problémám ugyanaz...még mindig....
Az ok, amiért nem veszek Acert!
Vedd ki belőle a hdd-t, akkor megszakad a fastboot-os baromság, és látni fogod a biost...
"Hogy szomorodjon meg, aki kitalálta, hogy rárakja ezt a szart az én laptopomra"
Én ugyan ezt érzem, ha windows-os gépet kell vennem, az ráadásul még plusz pénzért szar.
Aztán majd virtuálisgépnek tölts le egy ubuntut, suse-t, archot, hogy láss egy rendes Linux rendszert is, ne csak azt a hulladék linpust...
f2 gombot nyomkodd,szinte azonnal,ahogy bekapcsoltad a gépet.ezzel lépsz be a biosba.
és igaza van az előttem szólónak,ha használható linuxot akarsz látni,akkor ubuntu,linux mint.
Márt bekapcsolás előtt kezdd el idegbajosan nyomkodni az F2-t, be fog jönni a BIOS post screen. Ha nem UEFI...
Amúgy pedig a Linpusnak is van grafikus felülete, nem is rossz, csak a gyártó szokott igénytelenkedni.
Amúgy az sem szerencsés ember, akinek rendszeresen kell OS-t újratelepíteni. Szerintem te csak betanultad az algoritmust, de a jelek szerint meg nem értetted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!