Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Telon Gps beállitása?

Telon Gps beállitása?

Figyelt kérdés
Van androidba ez a google Térkép ami emaillel megy. elvileg lehet belőle navigációt csinálni, lefényképezve térképkockákat, úgy hogy akkor is müködjön ha nincs net. Ez hogy müködik pontosan hogy lehet beállitani , ezek a kép kockák mennyi helyet foglalnak ? vagy van külön erre egész térkép amit bekell másolni ?
2015. jún. 26. 21:46
 1/3 coopper ***** válasza:

Szia.

Használat : [link]

A négyzetek pediglen a következő képpen definiálhatóak :

Egy négyzet 256x256 pixeles png képet tartalmaz, ez ugyebár attól függően mi van rajta (pl ha tengert ábrázol akkor az az egyszinűség miatt akkor nem olyan nagy a file mérete) de lehet 1000 bájtól akár 10000-40000 bájtig is terjedhet a file mérete.

És ugyebár a maximális nagyitási szinttől is függ a dolog (zoom : 1-19) ugyanakkora területnek az egyszeres nagyitásához négyszer annyi négyzet kell.

De ezzel elvileg nem kell foglalkozni mert letöltés előtt kiirja a szükséges helymenyiséget (körülbelül).

Sok sikert.

üdv.

2015. jún. 26. 22:51
 2/3 A kérdező kommentje:
Tudom,ismerem, ezt az oldalt már én is felkutattam, próbálkoztam leirás alapján, bár nem elég egyértelmüen fogalmaz. de annyit sikerült megcsinálni hogy lementettem 2 ilyen térkép kockát, és akkor is betölti azt a kettőt ha nincs net. Na de nincs ilyen külön térkép ami egybe van s nem kell le töltögetni? mert elég sok idő lenne.. Na meg egy adott szögből lehet, tehát ha én ráközelitek hogy utcák szerint kiirja, akkor úgy menti el, viszont akkor ugye a térkép területe se lesz akkora. viszont ha távolabbról befogok egy kockát ami viszonylag elég jó széles, ott meg nem látcanak az utcák, ráközelitve meg nem hoz ki semmit. mert ugye kép az egész. legalább is ahogy eddig tapasztaltam. csak ezért rossz, ez a megoldás. Van egy jó kis navigáció amit letöltöttem, egész jó, navigál is rendesen. csak gondoltam ha már van ilyen komolyabb térkép is az androion, akkor lehetne kezdeni vele valamit.
2015. jún. 27. 09:24
 3/3 coopper ***** válasza:

Szia.

Ha igy szeretnéd akkor a következőket tudom javasolni, a következő programok tudnak offline maps-okat kezelni :

Rmaps.apk

BigPlanetTracks.apk

OruxMaps.apk

A fenti programok off-line módban is használható térkép programok (lehet, hogy nem tudják azt amit szeretnél - ezt nem tudom). A jó dolog ezzekkel az APK-kal, az hogy ha letöltöd a gépedre a MOBIL ATLAS CREATOR (MOBAC) 1.7-es vagy 1.8-as verzióját akkor ezzel a programmal olyan területet és olyan nagyitással tölthetsz le a gépedre amilyet csak akarsz (illetve ha át szeretnéd rakni a telefonodra, akkor természetesen a telefonon lévő szabad hely mérete meghatározza a térkép darab nagyságát és a terület zoom faktorát is). Azért kell az 1.7-es vagy 1.8-as verzió, mert a többi verzió nem támogatja a Goggle Maps térképet. A MOBAC egy fájlban, SQLlite 3 adatbázisban is tudja tárolni a térkép négyzeteit, igy letöltés után azonnal meg tudod nézni a fájl méretét. A MOBAC program elég sok térkép fajtát támogat.

Magyarország térkép Google Maps-ból letöltve (45.737128°-48.585257° és 16.1138867°-22.8974573°) 14-es zoomon 79401 darab négyzet és 304 131 072 bájt méretű fájt adott eredményül (Rmaps, de a másik kettő is hasonló nagyságú lenne). Ugyanez 15-os zoomban már 315859 darab négyzet és 927 201 280 bytes méretű fájl kaptam eredményül és 325 percig tartott a folyamat amig a térkép elkészült.

De természetesen megoldható a MOBAC programmal az is, hogy Magyarország 14 zommon van és egy másik (illetve több érdekes, de kisebb terület - pl Budapest) pedig maximális 19-es zommon lesz, igy lehet játszani létrejövő fájl méretével és a területek nagyitásásval.

Sok sikert.

Üdv.

2015. jún. 27. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!