Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ha winchester-t kicserélem...

Roadkill kérdése:

Ha winchester-t kicserélem újra kell telepiteni a gépet?

Figyelt kérdés
Azért kérdem mert kevés helyem van,és ki akarom cserélni de sok jó program van a gépen és nem akarom elveszteni.Egyépként ha egy másik gépből szedem ki azok a programok amik winyon vannak átkerülnek az én gépemre?ÉS meg maradnak a adatok a gépen pl:játékok,adatok,zenék?Kérlek értelmest választ(nem vagyok valami jó infóbol)Előre is köszi:)

2015. jún. 23. 18:47
 1/5 anonim ***** válasza:
Igen.Mivel azon vannak az adataid.
2015. jún. 23. 18:49
 2/5 A kérdező kommentje:
Kösz ez gyors volt:D
2015. jún. 23. 18:50
 3/5 anonim ***** válasza:
a személyes adataidat(filmek,zenék stb) le tudod menteni egy külső HDD/SSD-re, viszont a telepített dolgokat újra fel kell rakni ide tartozik az összes program,játék is(természetesen az op.rendszer is),
2015. jún. 23. 18:55
 4/5 A kérdező kommentje:
Áhh értem köszi szépen:D
2015. jún. 23. 19:21
 5/5 coopper ***** válasza:

Szia.

Ha fizikailag megoldható a dolog akkor (tehát a gépedbe fizikailag be tudod csatlakoztatni mindkét merevlemezt esetlegesen még a Cd/DVD irót olvasót, bár ez ha tud a gép pendrivéről bootolni akkor nem kell) : Ghost.

Vannak programok amik képesek lemezt, lemezre másolni.

Ilyen programokat találsz a hiren's boot cd-n : [link] :

Backup Tools

Acronis True Image 8.1.945: Create an exact disk image for complete system backup and disk cloning.

COPYR.DMA Build013: A Tool for making copies of hard disks with bad sectors.

Double Driver 1.0: Driver Backup and Restore tool.

Drive SnapShot 1.39: Creates an exact Disk Image of your system into a file while windows is running.

DriveImage Explorer 5.0: To add/remove/extract files from Drive image file.

DriveImageXML 2.02: Backup any drive/partition to an image file, even if the drive is currently in use.

DriverBackup! 1.0.3: Another handy tool to backup drivers.

Express Burn 4.26: CD/DVD Burner Program to create and record CDs/DVDs, also create/burn .iso and .nrg images.

Ghost Image Explorer 11.5: To add/remove/extract files from Ghost image file.

ImageCenter 5.6 (Drive Image 2002): Best software to clone hard drive.

Norton Ghost 11.5: Similar to Drive Image (with usb/scsi support).

Partition Saving 3.71: A tool to backup/restore partitions. (SavePart.exe).

Smart Driver Backup 2.12: Easy backup of your Windows device drivers (also works from PE).

WhitSoft File Splitter 4.5a: A Small File Split-Join Tool.

Letöltöd, az iso-t kiirod cd-re vagy készitessz belőle bootolható pendrive-ot.

Beinditod vele a gépet Windows Mini XP menüponttal és a backup menüből kiválasztott legszimpatikusabb programmal átmásold a ez egyik merevlemezt a másik merevlemezre (természetesen a particiók méretét változtathatod - bár modjuk ez program függő - van amelyik progi tudja van amelyik nem) : én a Norton Ghost 11.5 szoktam használni, minden tud amit szeretnél.

Két dologra kell figyelni :

1. Windows 7-nél az aktiválási infókat tartalmazó első kb. 100 megás (2 gigás) particiót azt egy az egyben kell másolni.

Illetve merevlemez csere után a második, harmadik napon a windows elkezdte küldözgetni a nem eredeti windows üzeneteket (eredeti windowsnál). Nem a háttérre irta, külön ablakban ugrott fel. (Eddig két esetben jártam igy).

Sok sikert.

üdv.

2015. jún. 23. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!