Ha winchester-t kicserélem újra kell telepiteni a gépet?
Szia.
Ha fizikailag megoldható a dolog akkor (tehát a gépedbe fizikailag be tudod csatlakoztatni mindkét merevlemezt esetlegesen még a Cd/DVD irót olvasót, bár ez ha tud a gép pendrivéről bootolni akkor nem kell) : Ghost.
Vannak programok amik képesek lemezt, lemezre másolni.
Ilyen programokat találsz a hiren's boot cd-n : [link] :
Backup Tools
Acronis True Image 8.1.945: Create an exact disk image for complete system backup and disk cloning.
COPYR.DMA Build013: A Tool for making copies of hard disks with bad sectors.
Double Driver 1.0: Driver Backup and Restore tool.
Drive SnapShot 1.39: Creates an exact Disk Image of your system into a file while windows is running.
DriveImage Explorer 5.0: To add/remove/extract files from Drive image file.
DriveImageXML 2.02: Backup any drive/partition to an image file, even if the drive is currently in use.
DriverBackup! 1.0.3: Another handy tool to backup drivers.
Express Burn 4.26: CD/DVD Burner Program to create and record CDs/DVDs, also create/burn .iso and .nrg images.
Ghost Image Explorer 11.5: To add/remove/extract files from Ghost image file.
ImageCenter 5.6 (Drive Image 2002): Best software to clone hard drive.
Norton Ghost 11.5: Similar to Drive Image (with usb/scsi support).
Partition Saving 3.71: A tool to backup/restore partitions. (SavePart.exe).
Smart Driver Backup 2.12: Easy backup of your Windows device drivers (also works from PE).
WhitSoft File Splitter 4.5a: A Small File Split-Join Tool.
Letöltöd, az iso-t kiirod cd-re vagy készitessz belőle bootolható pendrive-ot.
Beinditod vele a gépet Windows Mini XP menüponttal és a backup menüből kiválasztott legszimpatikusabb programmal átmásold a ez egyik merevlemezt a másik merevlemezre (természetesen a particiók méretét változtathatod - bár modjuk ez program függő - van amelyik progi tudja van amelyik nem) : én a Norton Ghost 11.5 szoktam használni, minden tud amit szeretnél.
Két dologra kell figyelni :
1. Windows 7-nél az aktiválási infókat tartalmazó első kb. 100 megás (2 gigás) particiót azt egy az egyben kell másolni.
Illetve merevlemez csere után a második, harmadik napon a windows elkezdte küldözgetni a nem eredeti windows üzeneteket (eredeti windowsnál). Nem a háttérre irta, külön ablakban ugrott fel. (Eddig két esetben jártam igy).
Sok sikert.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!