Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A laptopok alsó paneljét...

A laptopok alsó paneljét miért vonják be alu fóliával belülről?

Figyelt kérdés
Először arra gondoltam, hogy hővisszaverő, de lehet hogy inkább azt a célt szolgálja, hogy nagyobb felületen oszlassa el a hőt. Nem találtam semmit erről a google-on és hátha itt valaki ért is hozzá.

2015. jún. 7. 10:54
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy antisztatikus papír, hogy elvezesse a kis feszültséget, elektromosságot? Nehogy az érzékeny chipeket kisüsse?
2015. jún. 7. 11:05
 2/6 A kérdező kommentje:
Viszonlag vastak alumínium fólia. Nem hiszem, hogy ez antisztatikus lenne. Arra inkább ilyen műanyagszerű dolgokat használnak, amelyek nem vezetik az áramot, ha jól tudom. De abszolút nem tudom, hogy mire jó és már egy ideje fúrja az oldalam ez a kérdés :)
2015. jún. 7. 11:33
 3/6 Szirty ***** válasza:

Azért, hogy megfeleljen az EMC követelményeknek.

A fólia árnyékolja, így csökkenti a készülékből kijutó elektromágneses sugárzás intenzitását.

2015. jún. 7. 12:41
 4/6 A kérdező kommentje:

Nna így utánnanézve már valóban van értelme a dolognak. Nem is gondoltam, hogy a laptop is sugároz, bár akkor ezek szerint minden elektro kütyü csinál valamit.

Köszönöm a választ.

2015. jún. 7. 12:56
 5/6 Szirty ***** válasza:

"Nem is gondoltam, hogy a laptop is sugároz"

Egyszer majd kapcsolj már be egy laptop mellett egy URH rádiót! :-)

"bár akkor ezek szerint minden elektro kütyü csinál valamit."

Azok a készülékek, amelyekben rádiófrekvenciás jelek vagy rövid lefolyású kapcsoló jelek vannak (főleg ha ezek nagy teljesítményűek), RF sugárzást bocsátanak ki.

Egy számítógép mindkettőnek megfelel.

2015. jún. 7. 13:08
 6/6 A kérdező kommentje:

Hát igen, egy egyszerű emberke, mint én nincs tisztában az ilyen dolgokkal, bár már talán illene az általános műveltséghez hozzá tartoznia az efféle tudás birtoklása :)

Amugy ez valami speckó anyag, vagy egy sima alu fólia?

2015. jún. 7. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!