Adott egy Toshiba Satellite C660 1DM laptop. Újonnan vettem szaküzletben, most állok memória bővítés előtt és a következő dolgot vettem észre. A Toshiba.hu weboldalon a laptop adatainál a RAM-ra vonatkozóan 1066 Mhz órajelű memória van írva, viszont magában a laptopban 1333 Mhz órajelű memória van, ezt megnéztem AIDA64 programban és kivettem a laptopból is. Létezik hogy így van, vagy tévedett a program és más cimke került a memóriára?
Ami a RAM-ra van írva, az a következő:
Samsung 2Gb 1Rx8 - 10600S 09-10 ZZZ M471B5773CHS - CH9 1042, ezen adatok alapján ez 1333 Mhz órajelű memória.
2015. máj. 26. 15:45
1/7 A kérdező kommentje:
azt kihagytam hogy mivel újjonan vettem a laptopot, senki nem piszkálta előttem
2015. máj. 26. 15:46
2/7 anonim válasza:
Egy-egy típuson belül elég sok féle variáns van, korán se lehetetlen, hogy a tiédbe 1333-as van.
2015. máj. 26. 17:12
3/7 A kérdező kommentje:
én is erre gondoltam csak nem voltam benne biztos.
Mennyire értesz a laptopokhoz, számítógépekhez? Lehetne egy kérdésem RAM-mal kapcsolatban?
2015. máj. 26. 18:27
4/7 A kérdező kommentje:
vagyis az lenne a kérdés, hogy hogy a jobb, ha 2 db 2Gb-os ram-ot teszek a laptopba, vagyha egy 2Gb-osat és egy 4Gb-osat? Mármint hogy jobb a 6Gb vagy több haszna van a 4Gb-nak dual channel-ben?
2015. máj. 26. 18:29
5/7 anonim válasza:
ha inteles alapod van, akkor mindegy milyen modulok vannak benne, dual channelben fog menni. (persze, ha jól rakod be) A kérdés inkább az, hogy az a 4gb nem nagyobb sebességű-e, mint a kettes, mert akkor automatikusan az alacsonyabb sebességgel fog menni mindkettő, ez esetben lassulhat a gép, hiába a +2gb. Ha kell a 6gb akkor megéri, ha nem használsz annyit, akkor a gyorsabb négy gigával jobban jársz.
2015. máj. 26. 18:47
6/7 A kérdező kommentje:
órajele mindegyiknek 1333 Mhz, és igen, Intel-es alaplapom van.
Mit értesz azon, hogyha jól rakom be? Nem úgy kell betenni hogy először beteszem az egyiket amelyik alulra megy, bepattintom, utánn a másikat és kész?
Játékra nem használom a gépet, csak internetezés, filmnézés, néha konvertálok 1-2 filmet MKV-ról Avi-ba, szövegszerkesztés meg Excel, nagyjából ennyire használom. Így akkor jobban járok a 2x2Gb-al?
2015. máj. 26. 19:26
7/7 anonim válasza:
mivel mindkettő dual chanelben lenne (ha 4est veszel, ha kettest), így kb a rászánni kívánt összeg határozza meg. A lényeg, hogy ugyanazt az órajelet és időzítést tudja használni, mint ami jelenlegi is bent van. És bocs, közbe rájöttem, hogy a laptopnak csak két slotja van, uh nem is lehet máshogy betenni :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!