Mi a teendő, ha a híres soha le nem fagyó mac-en lefagy egy program telepítés közben?
ALMA+ALT+ESC a felugró menüben bezárod az alkalmazást.
Egyáltalán kompatibilis a rendszerrel? App store-ból szedted le? Ugye, hogy nem onnét??
Mivel a Mac OSX BSD alapú, ami a Unix operációs rendszer-családba tartozik, a Unixos-parancsok működnek rajta - gondolom én, Linux/Unix-tapasztalattal a hátam mögött.
Szóval nyitsz egy terminált:
és ott kiadod a
ps aux
parancsot.
A kapott listából megkeresed a telepítő folyamat nevét és az annak a sornak az elején levő folyamatazonosítót felhasználva megszakítod azt a
kill -9 <folyamatazonosító>
paranccsal - például:
kill -9 1234
Másik megoldás: ha tudod a telepítő folyamat nevét, akkor a terminálban kiadott
killall -9 <folyamat neve>
paranccsal megszakíthatod a folyamat futását.
Vagy ráviszed az egérkurzort a telepítőprogram ikonjára a dokkolósávon lenyomod az Option billentyűt, nyomva tartod, és nyomsz egy jobb klikket. A megjelenő helyi menüből kiválasztod a Kilépés kényszerítése/Force quit lehetőséget.
Vagy ha a renitens alkalmazás előtérben van, nyomsz egy Command+Option+Shift+Escape billentyűkombinációt, amíg ki nem lép a program.
Vagy megnyomod a Command+Option+Escape billentyűkombinációt, és a megjelenő listában megkeresed a rosszalkodó telepítőalkalmazást, kijelölöd, és megnyomod a Kilépés kényszerítése gombot.
Bővebben: [link]
"Persze, hogy nem az apple store-bol, nagyon onos kerdes."
Akkor mégis mit vársz? Leszedtél valami warezfost és ezért a gépet okolod??? Nevetséges vagy. Ki tudja milyen kód van benne.
Bírom az ilyen gyökér warezpistikéket akik levadásznak mindenféle vackot a netről aztán meg de xarazosx, mert lefagy szöveggel takaróznak. Miközben ők szedtek össze valami fost a netről ami már módosított kódot tartalmaz.
Érdekes, hogy én sosem futok bele ilyenbe. Biztos bennem van a hiba, hogy csak megbízható forrásból telepítek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!