Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen operációs rendszert...

Milyen operációs rendszert rakjak fel a gépemre? (leírás lennt)

Figyelt kérdés

Ez lenne a gép (jelenleg XP fut rajta)

Alaplap: MSI-MS-6714 (Socket 478)

CPU: Intel Celeron CPU 2.40GHz

Videókártya: ATI RADEON 9800 PRO

RAM: 1 GB DDR2

Hangkártya: Realtek AC'97 Audio

HDD: 75 GB

tudom nem mai gyerek, de meglehetne próbálni vistával, win 7-el , vagy win 8.1el?

Vagy maradjon az XP?

2015. jún. 3. 12:00
 1/7 anonim ***** válasza:
XP-n kívül az egyetlen alternatíva amit ajánlanék esetleg a Lubuntu (Ubuntu LXDE felülettel vagy TALÁN xfce felülettel). win7,8,10 és társait felejtsd el...
2015. jún. 3. 12:04
 2/7 anonim ***** válasza:

Felesleges küzdeni XP-nél újabb Windows-zal, csapj rá valami Linuxot, (Mint, Xubuntu, vagy más, ami tetszik) és szokd meg, hogy ezen már csak Linux alatt tudsz normálisan tevékenykedni.

G.

2015. jún. 3. 12:05
 3/7 anonim ***** válasza:

sőt, irodai használatra még mehet az elementary os is!

Ha régi játékokat használtál, akkor pedig rakd vissza az XP-t.

2015. jún. 3. 12:06
 4/7 A kérdező kommentje:

nem játszok már azon a gépen :D

anyám szokta használni. Lehet rakok rá akkor linuxot.

am a linuxra lehet rakni Microsoft officet?

2015. jún. 3. 20:37
 5/7 anonim ***** válasza:

"hali!

nem nagyon vagyok tájékozott a linux világában, de írtad h Lubuntu, egy másik kommentelő meg Xubuntu-t írt.

Mi a különbség a verziók között?

Linuxra lehet tenni Microsoft Officet?"

Az ablakkezelő. Linux alapú oprendszerek közül említek kettő elterjedt és nagyon hasonlót: debian, ubuntu. Ezekhez sok felület van: XFCE, LXDE, Unity, Gnome, KDE, stb... különbség köztük a megjelenés, memória használat és még számtalan dolog. (Rákeresel google-ben akkor bővebb infót kapsz.) Xubuntu= ubuntu xfce felülettel. lubuntu=ubuntu lxde felülettel. Mindegyik viszonylag alacsony rendszerigényű. Egyébként felrakhatsz sima ubuntut is mert később is telepíthető a grafikus felület. Szóval a szabadság az végtelen.

Én azt ajánlom, hogy ilyen kevés memória mellé először próbáld ki a Linux Mint XFCE-t (ez ubuntura épülő rendszer, szintén xfce felülettel és viszonylag alacsony rendszerigénnyel). Hasonlít a windows-os elrendezésre. Gyors, stabil... (ha nem elég gyors csak akkor térj át a lubuntu-ra.)

MsOffice nincs linuxra, de nem is kell. Tökéletes alternatíva a Libre Office! Legjobban az msoffice 2003-ra hasonlít. Érdemes tiltani benne a java-t. Általános használatra tökéletes....

Ha a linux mint nem tetszett, kipróbálhatod még az elementary os-t is! Kicsit OSX kinézetű. Faék egyszerűségű, még egy 8 éves gyerek is elboldogul vele. Gyors és letisztult az is. Válogass! :)

2015. jún. 3. 23:19
 6/7 anonim ***** válasza:

Linux Mint-et ajánlok XCFE felülettel.A Lubuntu egy bughalmaz.A Mintehez van Libre office.Lehet letölteni hozzá magyar nyelvet is.Gyors és egyszerű rendszer.Ez nem windows.

Van alapból böngésző.Nem kell illesztőprogram...

2015. jún. 4. 07:13
 7/7 anonim ***** válasza:

#6 Programok mindegyikhez vannak! :) Lubuntut csak azért emlegettem mert az 1GB ram, az sok böngészőablak esetében hamar elfogy. Az lxde-nek pedig kisebb a memóriaigénye. Igaz, fapados is az xfce-hez képest.

Tehát először mindenképpen mint+xfce. Ha túl lassú (bár én kevesebb rammal is használtam már, de igények és igények különbözőek) akkor keress csak takarékosabb ablakkezelőt. Végső esetben mehet rá egy openbox! :)

2015. jún. 4. 08:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!