Milyen operációs rendszert rakjak fel a gépemre? (leírás lennt)
Ez lenne a gép (jelenleg XP fut rajta)
Alaplap: MSI-MS-6714 (Socket 478)
CPU: Intel Celeron CPU 2.40GHz
Videókártya: ATI RADEON 9800 PRO
RAM: 1 GB DDR2
Hangkártya: Realtek AC'97 Audio
HDD: 75 GB
tudom nem mai gyerek, de meglehetne próbálni vistával, win 7-el , vagy win 8.1el?
Vagy maradjon az XP?
Felesleges küzdeni XP-nél újabb Windows-zal, csapj rá valami Linuxot, (Mint, Xubuntu, vagy más, ami tetszik) és szokd meg, hogy ezen már csak Linux alatt tudsz normálisan tevékenykedni.
G.
sőt, irodai használatra még mehet az elementary os is!
Ha régi játékokat használtál, akkor pedig rakd vissza az XP-t.
nem játszok már azon a gépen :D
anyám szokta használni. Lehet rakok rá akkor linuxot.
am a linuxra lehet rakni Microsoft officet?
"hali!
nem nagyon vagyok tájékozott a linux világában, de írtad h Lubuntu, egy másik kommentelő meg Xubuntu-t írt.
Mi a különbség a verziók között?
Linuxra lehet tenni Microsoft Officet?"
Az ablakkezelő. Linux alapú oprendszerek közül említek kettő elterjedt és nagyon hasonlót: debian, ubuntu. Ezekhez sok felület van: XFCE, LXDE, Unity, Gnome, KDE, stb... különbség köztük a megjelenés, memória használat és még számtalan dolog. (Rákeresel google-ben akkor bővebb infót kapsz.) Xubuntu= ubuntu xfce felülettel. lubuntu=ubuntu lxde felülettel. Mindegyik viszonylag alacsony rendszerigényű. Egyébként felrakhatsz sima ubuntut is mert később is telepíthető a grafikus felület. Szóval a szabadság az végtelen.
Én azt ajánlom, hogy ilyen kevés memória mellé először próbáld ki a Linux Mint XFCE-t (ez ubuntura épülő rendszer, szintén xfce felülettel és viszonylag alacsony rendszerigénnyel). Hasonlít a windows-os elrendezésre. Gyors, stabil... (ha nem elég gyors csak akkor térj át a lubuntu-ra.)
MsOffice nincs linuxra, de nem is kell. Tökéletes alternatíva a Libre Office! Legjobban az msoffice 2003-ra hasonlít. Érdemes tiltani benne a java-t. Általános használatra tökéletes....
Ha a linux mint nem tetszett, kipróbálhatod még az elementary os-t is! Kicsit OSX kinézetű. Faék egyszerűségű, még egy 8 éves gyerek is elboldogul vele. Gyors és letisztult az is. Válogass! :)
Linux Mint-et ajánlok XCFE felülettel.A Lubuntu egy bughalmaz.A Mintehez van Libre office.Lehet letölteni hozzá magyar nyelvet is.Gyors és egyszerű rendszer.Ez nem windows.
Van alapból böngésző.Nem kell illesztőprogram...
#6 Programok mindegyikhez vannak! :) Lubuntut csak azért emlegettem mert az 1GB ram, az sok böngészőablak esetében hamar elfogy. Az lxde-nek pedig kisebb a memóriaigénye. Igaz, fapados is az xfce-hez képest.
Tehát először mindenképpen mint+xfce. Ha túl lassú (bár én kevesebb rammal is használtam már, de igények és igények különbözőek) akkor keress csak takarékosabb ablakkezelőt. Végső esetben mehet rá egy openbox! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!