Szerintetek a gépem melyik részét kellene fejlesztenem, hogy ne legyen lassú? Windows 8.1 Pro 64-bit Intel Core i5-4430 CPU @ 3. 00GHz,4, 0GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 750,120GB SSD,1TB HDD
És azt elfelejtettem kíirni, hogy rengetegszer befagy. Még olyankor is amikor csak a böngésző van megnyitva.
befagy kb. 2-3 percre és aztán ugyanonnan folytatódik minden
Gondolom pakolt rá még valamit és azért lett kevesebb a szabad tárhely.
Rakd újra az OP. rendszer és nézd meg, hogy utána is lassú-e.
Szia! Az első hozzászólót erősbítem.
Futtasd a következő programokat:
ADWCLEANER
JRT
és a !frissített! vírusírtódat ami fent van.
De Előtte:
Ürítsd a kukát, nézd meg azért, hátha kell belőle valami.
Töröld a c:\Users\felhasználóneved\AppData\Local\Temp\ TARTALMÁT
Töröld a c:\Windows\temp\ tartalmát.
Töröld a felesleges rendszer visszaállító adatokat.
Szedj le minden progit, amit nem használsz!
A böngészőkből törölj miden add-on-t, extensiont, amit nem használsz!
msconfig-ban ellenőrizd az induló programokat. Amit nem ismersz, nézz utána a neten, mi a funkciója! Ami gyanús, vedd ki a pipát!
Gyanús, hogy adware, malware, rootkit... van a gépen!
Frissítsd a drivereket, ha szükséges. Intel Chipset, Nvidia, elsőkörben.
Aida64-gyel ellenőrizd, be van-e kapcsolva a TRIM az SSD-n. És hogy Sata2, vagy 3 módban van-e, és az megfelel-e az SSD interfészének.
Biosban, CPU Frequency step, Multicore, Virtualization t., cache be van-e kapcsolva? Nincsenek-e elállítva a memória időzítések, stb....
lemezellenőrzés. cmd-->CHKDSK c:/f
TOvábbá megnzheted még az üresjárati CPU, GPU hőfokokat. Ha indokolatlanul magas, ventillátor ellenőrzése, portalanítás javasolt.
Én ezzekkel kezdeném! Az eseten 80%-ban ezek meghozzák a javulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!