XML formátumú fájlt hogyan kell értelmezni?
régebbi GYK válasz:
"Szia!
Gondolom, azóta sikerült megoldani a kérdést, de én most futottam bele ebbe a problémába. Nem kis erőfeszítésembe került megoldani, úgyhogy most leírom a módját, hátha valakinek még jól jön:
Az MVH oldalán a gyakori kérdések közt így szerepel a megoldás:
"1) Kérjük, nyissa meg a www.magyarorszag.hu portált, majd Ügyfélkapus bejelentkezését követően kattintson az Értesítési tárhely menüpontra, majd a Használom a szolgáltatást linkre és végül a Beérkezett dokumentumok-ra.
2) A Beérkezett dokumentumok között jelölje ki a benyújtott kérelmet és kattintson a Tartós tárba mozgatás gombra a tárolása érdekében.
3) Ezt követően kattintson az Érkeztetési szám-ra, majd jelölje be a Fájl mentése opciót és kattintson az OK gombra.
4) Adja meg a mentés helyét és kattintson a Mentés gombra.
5) Végül, térjen vissza a monitoring adatlap benyújtását elősegítő felületre, ahonnan az elmentett kérelmét meg tudja nyitni.
6) Utolsó lépésként kattintson a KR dokumentum nyomtatása linkre, tallózással válassza ki az elmentett xml formátumú fájlt és nyomja meg a Megnyitás gombot. A Nyomtatás gombra történő kattintást követően a monitoring adatlap megnyílik, majd mentse el a pdf fájlt."
Szóval beléptem az ügyfélkapuba. Ott rögtön megjelennek a beérkezett dokumentumok.
Elmentetem a tartós tárba az adott anyagot, majd a szokásos módon letöltöttem. (Rákattint-letölt)
Aztán be kell lépni az MVH honlapjára. Ott jobbra fent lesz egy téglalap: Elektronikus ügyintézés felirattal. Arra katt.
Ezután jobbra az Ügyfélnyilvántartási rendszer téglalapot kell keresni. Arra katt.
Megjelenik a KR dokumentum nyomtatása felirat. Rákkattintva felajánlja, hogy válaszd ki, mit szeretnél kinyomtatni. Itt tallózás után megkeresheted a gépedre letöltött xml dokumentumot. Kijelölöd, és nyomtatás.
Már meg is érkezett olvasható PDF formátumban a dokumentum a letöltések közé, ahonnan elmentheted bárhová.
Csak tudnám miért kell ennek ilyen bonyolultnak lennie!?
Miért nem lehet simán PDF- ben küldeni?
Krisz"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!