Windows vs Linux?
Szerintetek most melyik a gyorsabb stabilabb,jóbb os?
Tudom hogy van több ilyen kérdés de azóta elég sokat változott mind a 2 os.
Még két javaslat:
Debian + LXDE
AntiX
Az AntiX-ot probáltam de nem futott el normálisan.
Akkor a Debian-t is megprobálom.
Én Windows-t mondok.
Asztali gépemen XP van, nekem évek óta tökéletesen működik, nem fagy le, fél perc alatt teljesen feláll a rendszer. Én nem panaszkodhatok rá.
7-es is jó. Az van a laptopon, mondjuk az picivel lassabb.
# 16 Netezni és filmet nézni, meg Office használatára még mindig jó.
# 17 Nem 512 MB hanem 8 GB
Először is, a linux az nem egy operációs rendszer, hanem egy kernel. A szabad szoftvereknél minden szoftver egy külön csomag, ami egy feladatot végez el, és ezek általában egymásra épülnek. A Windows az csak a Microsoft terjesztésében létezik, de a szabad szoftverek végtelen lehetőségben össze lehet rakni. Maximum egy szabad szoftverekből összerakott operációs rendszernek valamilyen teljesítményét lehet összehasonlítani, de mást még ebben az esetben sem. A Microsoft Windows egy szabadalmazott operációs rendszer, ami eltitkolja a forráskódot a felhasználói elől, és nem adja meg a szabadságot a szoftver megváltoztatására, terjesztésére, a megváltoztatott változat terjesztésére, és így nem ő birtokolja a szoftvert, hanem a cég. Ezzel ellentétben, amit te "Linux"-nak hívsz, azok a szoftverek minden szabadságot megadnak, és ez általában jobb teljesítményhez vezet, mivel többen látják a forráskódot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!