Windows vs Linux?
Szerintetek most melyik a gyorsabb stabilabb,jóbb os?
Tudom hogy van több ilyen kérdés de azóta elég sokat változott mind a 2 os.
Én XP-vel tapasztaltam pár fura és bosszantó dolgot, elvarázsolt hibaüzeneteket, pedig alapvetően szerettem az XP-t. Pár éve Ubuntut ill. Linux Mintet használok, kellemesen csalódtam. Szépen ketyeg, mint az óramű. Az XP még fent van, mert néha eredeti Office-t kell használnom, ezt elfogadtam. De nem szándékszom mindennapi használatban visszatérni a Winre.
Amúgy a kérdés túl általános. Mindkettőből sok változat van, és nem is azonos célra vannak kihegyezve. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai, legalábbis a másikhoz képest. Például multimédiás munkához az Ubuntu külön kernel hangolást csinált az Ubuntu Studio-val, szóval a feladattól nagyon függ a hatékonyság és a stabilitás. (De ez csak egy példa volt.) Az sem mindegy, hogy desktop vagy szerver.
Stb....
Jelenleg most Mintet használok.(cinamont)Meg vagyok vele elégedve.
Windows 7 is van mellette.A mint hamarabb bootol és hamarabb feláll.
Telepítés is egyszerű.1 sor a terminálba.
Windows 7 sem lenne rossz de nem olyan stabil mint a Mint.
Arra lennék kiváncsi hogy a Lubuntu jobb e mint az XP.Mert van 1 régebbi pentium 4-es,512 ram,64mb nvidia geforce VGA-ás gép.
"pentium 4-es,512 ram"
Vagy esetleg Linux Mint + LXDE, ha a Mintet szoktad meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!