Milyen célt szolgálnak a következő parancsok? Netstat, iptraf, ifconfig, nmap, df?
Figyelt kérdés
Most itt csak az érdekelne hogy ezek a parancsnok a kettö közül melyik feladatrészt látják el
- Nyított portok ellenőrzése
- Hálózati kapcsolatok ellenőrzése
vagy esetleg mind2 vagy egyiksem. A magam kutató munkája googlen megbukott, találtam pár anyagot,de egyiket se mertem 100%-ra venni. Ezért remélem tudja itt valaki a választ.
2015. máj. 4. 19:28
1/2 anonim válasza:
annyira nem ástam sose bele magam a parancsokba, de a man az mindenre választ add szinte
pl.:
man ifconfig
2/2 anonim válasza:
netstat - hálózati kapcsolatok ellenőrzése
iptraf - hálózati forgalom monitorozása
ifconfig - hálózati interfacek lekérdezése/beállítása
nmap - port scanner
df - "report file system disk space usage"
Mivel ezek alap linux parancsok, ahogy az előző is írta autentikus forrás a linux man pages.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!