Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért fagy le a linux kikapcso...

Miért fagy le a linux kikapcsoláskor?

Figyelt kérdés
ubuntu 15.04 verzió van fent
2015. máj. 1. 10:31
 1/7 anonim ***** válasza:
Kipróbálnám minimális usb és pcie eszközökkel (magyarul kivennék mindent, ami nem szükséges az üzemeléshez), és ha akkor megszűnik, egyesével visszapakolgatva lefülelném a tettest. Ha akkor is csinálja, akkor ötletelünk tovább.
2015. máj. 1. 11:12
 2/7 A kérdező kommentje:
kezdú linuxos vagyok! letudnád írni hogyan kell?
2015. máj. 1. 15:21
 3/7 anonim ***** válasza:

A billentyűzet és az egér kivételével minden USB-s eszközt kihúznék, bekapcsolnám a gépet, majd ki, hogy lássam, fagy-e. Ha fagy, akkor kapnám le az oldalát (kikapcsolva, áramtalanítva, magamat leföldelve) és csak CPU, RAM és ha van, VGA maradna benne, és így is kipróbálnám, hogy leállításkor fagy-e.

Itt jegyzem meg, hogy én is Mint 17-et használok, ami Ubuntu 14.04 alapú, és nem használnék éles rendszernek 6 hónapnál nem régebbi kiadást. A fenti eljárással tesztelhető, hogy amiatt nem akar leállni, mert nem működik együtt valamelyik perifériával, vagy más a baj? Például működéshez nélkülözhetetlen elemmel nem tud mit kezdeni... Nekem eddig ez a módszer általában gyorsabb volt, mint naplófájlokat bögyörészni.

Frissítések fenn vannak mai állapotban egyébként?

2015. máj. 2. 11:22
 4/7 A kérdező kommentje:
nem asztali gépem van hanem laptopom. 6hónapja vettem a lapot. 1 hete teljesen lefrissítette magát az ubuntu. nincs semmi se rá kötve és nem telepítettem semmi programot a gépre. kb 1 hónapja csinálja hogy nem kapcsol ki rendesen
2015. máj. 3. 07:25
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha disztribúció (fő verzió) frissítés volt, akkor az olyasmi, amit kezdőként nem kellett volna. A gép pontos típusa érdekelne, hátha tudunk valamit kezdeni. Függetlenül persze attól, hogy disztró frissítés miatt lett ez vagy sem.
2015. máj. 6. 20:22
 6/7 anonim ***** válasza:
Egyébként nagyon megéri a [link] oldalon regisztrálni, sokkal több és sokkal jobb ötletet kapsz, mint tőlem itt. Persze ha ott nem írsz géptípust, akkor unottan kezdődik a szál... :)
2015. máj. 6. 20:24
 7/7 A kérdező kommentje:
nem egy atomreaktor de netezésre jó: compaqd 15-h093ng
2015. máj. 7. 07:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!