Hogyan kell a lapozófájlt a legoptimálisabban beállítani?
Figyelt kérdés
Olvastam egy tippet, miszerint ha a min/max értéknek ugyan annyit állítunk be, utána pedig egy programmal (pl. defraggler) töredezettségmentesítjük a lapozófájlt, akkor nem fog többet töredezni.
Másik lehetőség, hogy külön partícióra helyezzük, de akkor viszont C-n is hagyni kell egy bizonyos méretű lapozófájlt.
Szerintetek mi lenne a legjobb megoldás? 2GB RAM van a gépben, ezért sokszor nyúlna hozzá a rendszer.
2015. márc. 25. 15:02
1/2 anonim válasza:
a legbiztosabb szerintem ha létrohozol egy uj partíciót ami pont akkora méretű mint amekorát szeretnél. és arra rakod rá.
De ha egyszer csinálsz egy nagy fájl és utána töredezettségmentesítesz akkor az már többé nem töredezik csak ha növeled/csökkented a méretét.
2/2 anonim válasza:
Nem kell foglalkozni ilyen szinten a töredezettségmentesítéssel. A lapozófájlt ekkora méretnél hagyd automatikuson, azaz kezelje a rendszer. A lapózófájl legyen azon a partícion, amin a rendszer van. 4GB ramnál a méretét lehet 500MB körülire állítani, 6-8GB ram felett meg ki is lehet az egészet kapcsolni. Túlzás amit a Windows beállít, azaz 8GB ram mellé még 8GB lapozófájl. Nálam 4GB ramnál min. 256MB, max. 2048MB van beállítva, az esetek nagy részében 256MB a lapózófájl. Az én felhasználás módomnál max. 500MB-ra állítva néha panaszkodott, hogy nincs memória. Nem értem miért, alig száz lap volt nyitva a böngészőben. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!