Egy szervert szeretnék? (Többi lent)
Szeretnék egy othoni szervert ami a nap 24 órájában elérhető bárhonnan ahol van internet.Odáig minden rendben hogy összerakom a gépet és tele nyomom hdd-vel és ezután?
Tegyek fel valami Windows Server szutykot és ennyi, vagy valami elérési utat adok neki és csókolom?
egy szerver operációs rendszert felraksz rá, többségiben valamilyen linux szokott lenni(ráadásul ez ingyenes):
szerintem neked sokat kell tanulni mire eljutsz odáig hogy csinálj egy normális szervert, meg az is függ mi az amit akarsz.
fájl szerver? samba
web szerver? apache
stb.
elvileg nem kicsinek kell lennije, (én nem foglalkoztam mélyebben velük sose) de gondolom 1-2 felh. ál elég kisebb is, az ilyeneknél nagyon meg kell nézni a kompatibilitis hardvereket: [link]
+ ezek nem olcsó dolgok, egyszerű felhasználónak sokkal jobban megéri a Google Drive, One Drive, Box, Dropbox stb.-re fizetni + pénzt tárhelyre, az első 2 elvileg 15GB-ot add ingyen, inkább arra költsél pénzt szerintem, mert sokkal fájdalmasabb lesz a NAS-okkal szórakozni számodra
a hardverben összepakolsz akkor otthont valamit és felrakod és próbálgatod tutorialok alapján(a google és a youtube segít neked)
én a nas4free-t ajánlanám, de az a jó ha mind kettőt ki próbálod
ahhoz hogy távolról elérd, ahhoz meg kell nyitni a megfelelő portokat a routeren a megfelelő ip címre, de ezt majd végső menetben elég lesz megcsinálnod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!