Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Egy szervert szeretnék?...

AMD2000 kérdése:

Egy szervert szeretnék? (Többi lent)

Figyelt kérdés

Szeretnék egy othoni szervert ami a nap 24 órájában elérhető bárhonnan ahol van internet.Odáig minden rendben hogy összerakom a gépet és tele nyomom hdd-vel és ezután?

Tegyek fel valami Windows Server szutykot és ennyi, vagy valami elérési utat adok neki és csókolom?

2015. márc. 14. 19:07
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

egy szerver operációs rendszert felraksz rá, többségiben valamilyen linux szokott lenni(ráadásul ez ingyenes):

[link]

[link]

[link]

[link]

szerintem neked sokat kell tanulni mire eljutsz odáig hogy csinálj egy normális szervert, meg az is függ mi az amit akarsz.

fájl szerver? samba

web szerver? apache

stb.

2015. márc. 14. 19:11
 2/15 A kérdező kommentje:
Jogos bocsánat.Arra szeretném használni hogy a hdd-n lévő fájlokat elérjem interneten keresztül pl. iskolából vagy egyszerűen a másik szobából úgy,hogy ne kelljen adathordozókkal bajlódni ezt szeretném megoldani.
2015. márc. 14. 19:16
 3/15 anonim ***** válasza:

neked akkor NAS kell inkább:

[link]

[link]

2015. márc. 14. 19:19
 4/15 A kérdező kommentje:
És a szerver gépnek mekkorának kell legyen, mármint teljesítmény szempontjából proci,ram stb?
2015. márc. 14. 19:22
 5/15 anonim ***** válasza:

elvileg nem kicsinek kell lennije, (én nem foglalkoztam mélyebben velük sose) de gondolom 1-2 felh. ál elég kisebb is, az ilyeneknél nagyon meg kell nézni a kompatibilitis hardvereket: [link]

+ ezek nem olcsó dolgok, egyszerű felhasználónak sokkal jobban megéri a Google Drive, One Drive, Box, Dropbox stb.-re fizetni + pénzt tárhelyre, az első 2 elvileg 15GB-ot add ingyen, inkább arra költsél pénzt szerintem, mert sokkal fájdalmasabb lesz a NAS-okkal szórakozni számodra

2015. márc. 14. 19:31
 6/15 A kérdező kommentje:
Pc alkatrészből ithon dögivel van minden méretben és formában de épp ez a baj csak 15 gb nekem vagy a 10x kell és nem akarok fizetni az áramon és a neten kívül semmit sem ezért.
2015. márc. 14. 19:38
 7/15 anonim ***** válasza:

a hardverben összepakolsz akkor otthont valamit és felrakod és próbálgatod tutorialok alapján(a google és a youtube segít neked)

[link]

én a nas4free-t ajánlanám, de az a jó ha mind kettőt ki próbálod

ahhoz hogy távolról elérd, ahhoz meg kell nyitni a megfelelő portokat a routeren a megfelelő ip címre, de ezt majd végső menetben elég lesz megcsinálnod

2015. márc. 14. 20:12
 8/15 A kérdező kommentje:
OK pc megvan én egy lap szerint teszek fel valami open mediavolt ot teszek fel ehez találtam részletes leírást.Szóval hogy akkárhonnan elérjemn ahoz mi kell?
2015. márc. 14. 21:01
 9/15 anonim ***** válasza:
Ha jól értem nálad inkább azon van a hangsúly, hogy bárhonnan el akarod érni a filejaidat úgy hogy én inkább tetszőleges linux + [link] javasolnád a bsd helyett.
2015. márc. 14. 21:13
 10/15 A kérdező kommentje:
Erről tudsz valami részletes segítséget linkelni mert én azért gondoltam hogy ez jó lesz mert találtam részletes ciket a használatáról feltelepítéséről üzemeltetéséről de ha ezzel nem érem el a fájlokat akkor a tiédet használom csak linkelj pls egy kis segítséget pls
2015. márc. 14. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!