Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Tv okositó választás?

Tv okositó választás?

Figyelt kérdés

Nem értek hozzá, hogy milyet lenne érdemes venni. Különféle videok, letöltött filmek (avi, mkv...) lejátszására, youtube, internetezésre, esetleg játékra, böngészésre szeretnénk használni a feleségemmel.

Kinéztem egy készüléket és billentyüzetet hozzá, véleményeznétek?

Mire kell figyelni, milyet érdemes venni? Esetleg erről az oldalról melyik még a jó választás?

Kütyü: [link]

Billentyü: [link]

Esetleg ez?: [link]

A tévénk síkképcsöves sony full hd. Szerintem androidos rendszer jó nekünk.

Köszönöm a segitséget, Zsolt 41

2015. márc. 6. 23:40
 1/2 A kérdező kommentje:
Valamint a fenti készülékek jó árban vannak?
2015. márc. 6. 23:42
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Ha androidos boxban gondolkodsz, akkor mindenképp vedd figyelembe, hogy melyik mögött van nagyobb felhasználói tábor!!! Ez a lényege az egésznek, másban nem igazán térnek el ezek a boxok, van, amelyik gyárilag jobban vagy kevésbé jobban sikerült, de összességében mindegyik távol áll a jótól, mindez szoftveresen van így, épp ezért mondom, hogy kell egy olyan modell, ami mögött sokan állnak.

Továbbá tudni kell azt, hogy androidot ha videó lejátszásra fogod be, nem létezik kadencia helyes lejátszás, ezt sokan észre sem veszik, mert csak bizonyos jeleneteknél ordítóan szembetűnő. A kadencia helyes lejátszás lényegét egy példával tudom a legegyszerűbben elmagyarázni. A legtöbb mozifilm 24 képkockát tartalmaz másodpercenként, ezt úgy is szokták kifejezni, hogy 24p, ezt akkor tudja egy TV helyesen megjeleníteni, ha a HDMI kimenet is 24p-re kapcsol, de ez androidnál nem történik meg, marad a kernelben meghatározott 50Hz vagy 60Hz, ha pl. 50Hz-re van kalibrálva, akkor ahhoz, hogy kijöjjön a lépés meg kell kettőzzön 1 képkockát, ami jó szemmel láthatóan akadozásként látható, de ehhez a legtöbb esetben tényleg jó szem kell, viszont bizonyos jeleneteknél, akár egy száguldó autó, egy helikopterből felvett jelenet stb. mindenki számára jól látható, csak sokan túllendülnek ezen, de sokan morgolódnak is, hogy ők bizony nem ilyen lovat akartak.

Ajánlom figyelmedbe ezt a fórumot, olvass, kérdezz: [link]

2 magos készülékekben már nem érdemes gondolkodni, ill. az RK3188 vonalat is érdemes kerülni, egyébként is kivezetésben van már, meg már csak T-s procit találsz, hosszú lenne elmagyarázni, hogy ez mit is jelent, lényeg, hogy semmi jót. RK3288-ra vagy Amlogic S802, S805, S812-re érdemes koncentrálni! DE, mindenképp kérdezz rá, hogy melyik javasolt, mert én már jó ideje nem követem ezeket a fórumokat, így ajánlani nem tudok. S802-vel foglalkozó fórum: [link]

Továbbá vannak még windows-os boxok is, ezek teljes értékű windowst futtatnak, jelenleg egy kicsit magas az áruk a dollár ára miatt, ill. a 25 dollárral lehúzza őket a Microsoft a 8.1 bing miatt, de ha belegondolsz, 25 dollárért is még nagyon jó áron van egy legális win 8.1

Pipo X7 van jelenleg legtöbb magyar kézben, nekem is ilyen van, egyetlen problémája az, hogy a proci semmilyen hűtést nem kapott, így rá kellett hekkelnem egy hűtőbordát, de ez ált. a legtöbb embernél van otthon elfekvőben egy régi PC-ben. Többi modellről nem nagyon van még információ, azt tudom, hogy a Minix-ben nem kell majd csalódni, mert kiemelkedően jó márka, de eddig a Z3736F-et csak a Pipo merte meglépni, a többiben Z3735F van, ami alacsonyabb órajelen ketyeg, így nem csoda, hogy belemerik tenni egy szappantartóba, nem fog annyira fűteni, mint a 36F.

Windowsnak előnye ha csak a médialejátszást nézzük, akkor a driveresen támogatott bővítés pl. dvb-c, dvb-t tunerrel, akár DVD, bluray lejátszóval, s a kadencia helyes lejátszás, továbbá a valódi fullHD felbontás mindenféle mókolás nélkül, mert hát azt elfelejtettem korábban írni, hogy androidos boxoknál előfordul, hogy csak kernel cserével érhető el fullHD felbontás.

Könnyű helyreállítás esetleges végzetes hiba során, míg az RK, AML vonalon kell egy PC, win7-el vagy az alatti op. rendszerrel, amire rákötöd a kütyüt, majd bajlódni kell firmware letöltéssel annak megnyitásával, átnevezésével stb. addig ezekhez a boxokhoz van egy image file, azt akár véglegesen is tárolhatod egy pendrive-on, rádug, bebootolsz arról, majd a többi automatikus, ill. van recovery partíció is, így a legtöbb esetben az is elégséges. Kodi (XBMC) ugyanúgy jól sőt még jobban fut windows-on, így az egyik legjobb media centered lesz. Nem kell bajlódni 5.1-es rendszer esetében azzal, hogy nincs 5.1-es hang HDMI-n, ez alapból megoldott.

Hátránya, sokkal kevesebb játék, alkalmazás, de régi játékok ugyebár elfutnak, ez némileg kompenzálja a szegényes store-t. Tény, hogy nem fogsz találni számos olyan applikációt, ami androidon az online médiafogyasztást segíti, pl. filmbox live, teletéka, fuso, tv go, upc horizon, hbo go, stb. de mindezt persze eléred webes felületen, igaz nem távirányító barát. Ha egyébként sem használnál fizetős tartalmakat, akkor meg ez nem szempont nálad, hisz az xbmc windows-on is távirányító barát, ehhez ugyanúgy használhatsz bármilyen mini billentyűzetet, légegeret stb.

Játékok, alkalmazások csak a belső tárhelyre telepíthetők, viszont egyéb programok játékok, külső tárhelyre is, (SD kártya, külső winyó).

Ali-t semmiképp nem ajánlom, írj rám privátban, s linkelek olyan webshopot, ami több szempontból is megbízhatóbb, azért nem itt, mert nem a reklám helye, meg amúgy is, lehet már hiába tépem a számat, rég késő, mert már megrendelted valamelyiket.

2015. márc. 15. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!