a kérdés inkább az hogy meddig birják ezek az új telók, nekem van egy telom már kb 4 éve megvan, samsung galaxy, az alapdolgokra jó, viszont az aksia elég gyér, már lett is benne cserélve, az is birta 1 évig, de most megint úgy lemerül h alig használom. igy tervezem hogy majd vennék egy újat, valami olyasmit, már ha megvalósitható, hogy minden nap reggel meg este, mikor utazok olvassak rajta ebookot, meg mellette zenét hallgassak. vagy egy idő után ezzel a rendszerséggel ugyanúgy leesne az aku szintje, attol hogy állandóan világit ahogy görgetem az oldalakat ? mik a tapasztalatok ? na meg hogy mennyire élvezhető rajta az olvasás ? nem is akarok olyan drága telót, meg akkorát se hogy alig férjen a zsebembe.
2015. márc. 1. 22:20
1/4 Tengor válasza:
Én évekig használtam egy használtan vett Galaxy 3-at. Második telefon volt, az utolsó félévben már olyan szinten volt az akkuja, hogy az mp3 hallgatás 20-30 perc alatt, egy wifi kapcsolat 5 perc alatt kikapcsolta teljes töltésről. Ha mindössze GSM kapcsolatot hagytam neki, akkor egy napot bírt úgy hogy olvastam rajta. Ha repülő módban használtam, akkor 2 napig is kibírta így. (végig a legalacsonyabb fényerőn).
A két nagy fogyasztó a kijelző és a CPU, utóbbit olvasás közben nem igazán használják a telefonok, zenehallgatáskor is csak minimálisan.
2015. márc. 1. 22:37
2/4 Komplikato válasza:
1-es leírta a jó részét. Képernyőn olvasni viszont fárasztó. Persze jobb minőségűn kevésbé, de akkor is. Én sok könyvet elolvastam telefonon, de nem véletlenül van és terjed az eBook.
2015. márc. 1. 22:50
3/4 Tengor válasza:
Ha már ebook olvasó, akkor kiegészíteném az irományom: én még a butatelefonos korszakomban kezdtem olvasni, amikor az könyvet alkalmazássá kellett konvertálni és úgy ment a telefonra. Aztán jött persze az okos telefon.
Többször elgondolkoztam az ebook olvasó vásárláson, de mindig visszatartott az, hogy eggyel több kütyüt kell magamnál hordani, illetve, hogy sötétben nem lehet használni önmagában.
A telefonos olvasás biztosan fárasztja a szemet, bár én nem tapasztaltam.
2015. márc. 1. 23:12
4/4 A kérdező kommentje:
hmm na igen, nálam is ez van hogy egyel több kütyüt vinni magammal, van épp elég :d meg hát igen az ebook olvasóval csak az a baj hogy világosságba müködik, ha kicsit sötétebb van akkor a képe sem olyan kivehető. akkor olyan telefont kell venni, amibe nincs akkora cpu ? az jó mert akkor olyat kell nézni, azok meg nincsennek olyan elérhetetlen árban. ahogy végignéztem az új telókat, mindenhol arra mennek hogy gyors legyen igy meg úgy több magos proci meg nagy ram, ezekmiatt drága is. a Vásárló meg azt fizesse meg hogy gyors legyen.. Na de még is milyen márkába gondolkodjak ami kimondottan ilyen "olvasó telefonra fejlesztették, LG, Samsung, Sony ? Az LGről azt halottam hogy némelyiknek elég jól birja az aksia. De a Sony is.. egyik haverom nemrég vett sonyt, megkérdeztem, aztmondta hogy elég jól birja úgy hogy viszonylag sokat netezik róla. Bár én valami miatt azt gondolom ezekről a telefonokról, hogy persze amig új, az első párhónapot birják profin úgy hogy alig kell tölteni, aztán egy félév múlva, ettől a rendszeres használattol hogy "állandóan müködik meg világit, leesik az akku szintje, és megint csak az lesz hogy félnapig birja.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!