Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Windows vagy Linux szerver?...

Windows vagy Linux szerver? Melyiket érdemesebb választani?

Figyelt kérdés

2015. márc. 1. 17:39
 1/7 anonim ***** válasza:
Mihez?
2015. márc. 1. 17:41
 2/7 anonim ***** válasza:
Attól függ milyen célra, mennyi kereted van rá, és mennyire vagy gyakorlott a Windowsos/Linuxos szerverek (nem csak az asztali környezetek!) világában.
2015. márc. 1. 17:42
 3/7 A kérdező kommentje:
Webszerver, torrentezes, esetleg játék szervernek. Ja meg fájlok tárolása es megosztása"cloud" hoz hasonlóan. Pénzt azt meg nem tudom mennyit tudnek ra szánni..
2015. márc. 1. 17:57
 4/7 anonim ***** válasza:
Webszerver, PHP-hoz mondjuk? ahhoz linux inkább, ASP-hez win. Játékoknál ritka az, amihez nincs linuxos szerverfájl, ezek között mégritkább ami nem indul el pl WINE alól sem. Torrentezni nyilván mindkettőn tudsz, filekezelés szvsz linuxon gyorsabb (ext3-4 filerendszerrel). Cloudhoz pedig ugye ott a webszerver, az ingyenesek amikről tudok azok mind php alatt futnak. Ezekhez az igényekhez szerintem a linux illik jobban. Ha nem szempont, hogy mennyivel drágább a windowsos környezet, akkor mind1 mit választasz, játékok miatt picit könnyebb lenne win alól.
2015. márc. 1. 18:48
 5/7 anonim ***** válasza:
Megbízhatóságban az ext keresztbe lenyeli az ntfs-t. Tömören: soha semmi konzisztenciahiba meg adatvesztés, mindegy mekkora áramkimaradásszezont tart a szolgáltató, míg windowson sokszor még gikszer se nagyon kell.
2015. márc. 1. 19:10
 6/7 A kérdező kommentje:
Közben utána nézegettem, többségben linux pártiak. Nekem is szimpatikusabb a linux. És linuxból is melyik? Nagyon sok helyen olvastam az ubuntu szervert, ezek szerint akkor az a legjobb? Olvastam valami mást is, nem rémlik már a neve, de arra azt mondták, hogy kezdőknek az erős még. Ubuntu szerverhez találtam magyar leírásokat is.
2015. márc. 1. 19:47
 7/7 anonim ***** válasza:
Én ubuntut vagy debiant választanám, ubuntuhoz több segítség van a neten.
2015. márc. 1. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!