Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » HÁLÓZAT! E-MAILEK! Részletek...

HÁLÓZAT! E-MAILEK! Részletek a leírásban. Hogy tudok saját mailhálózatot kiépíteni belsőszerverről, ami külsőre csatlakozik?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Lenne egy kemény kérdésem, még csak azt sem tudom, hogy gúglizzak rá. A következő a helyzet. Egy hálózaton régen POP3 levelezés volt, a rendszergazda nem boldogult az IMAP-al. Pár hónapja átállítottam mindent IMAP-ra, de szeretnénk folyamatosan archiválni, archiválás nélkül. :D Nem egyszerű mi? Na, a következőt találtam ki: a szerverként használt gépre akarok egy Outlookot, ami POP3-on lehúz mindent, és szépen vinyóról eléri az összes régi levelezést is, PLUSZ, IMAP szerűen arra az Outlookra valahogy rá kéne syncelni a többi gépet egy random levelezőrendszerrel, ami erre képes. Csakhogy ötletem sincs, hogy ezt hogy tudnám megvalósítani! :D PLS HELP! :D

2015. febr. 26. 10:28
 1/4 Tengor ***** válasza:
Nekünk sincs. Milyen levelező szervert használtok? Abban nincs archiválási funkció?
2015. febr. 26. 10:41
 2/4 A kérdező kommentje:
UNAS-nál van a levélszerver, de itt az a lényeg, hogy ne is kelljen technikailag archiválni, hanem legyen egy gép, ami folyamatosan letölti az új leveleket, és tárolja a végtelenségig (az IMAP szerver hót megbízhatatlan, random törölgeti a régi leveleket, és még az új levelekre se tud mindig releváns találatot adni a levelező kliensnek (Thunderbird)). Az Outlookban nem volt hiba, csak így 4 gépre töltöttük le az össze levelet tök fölöslegesen, és nem láttuk, hogy mi az, amit valaki más esetleg már elolvasott/megválaszolt/mit válaszolt.
2015. febr. 26. 11:09
 3/4 Tengor ***** válasza:

Tehát ha jól értem, akkor van valami, ami nem működik jól, de ahelyett, hogy ennek javításába (szolgáltató váltás) ölnéd az időt keresel valamilyen tákolós megoldást. Ez is egy személet...

Én keresnék egy olyan levelezőszervert, ami képes POP3-mal letölteni a leveleket a te szolgáltatódról. A ti levelezőprogramjaitok ehhez a szerverhez csatlakozhatnak amivel jól esik.

Ha nem probléma, akkor a Google gmail szolgáltatása erre alkalmas, bár céges levelezésnél nem biztos, hogy célszerű.

2015. febr. 26. 11:18
 4/4 A kérdező kommentje:
Technikailag nem tákolás, inkább egyedi. A szolgáltató váltás nem opció, mert domainhez rendelt a levelezésünk. PoP3 simán működik, de nem akarom, hogy az összesen az legyen. Egyszerűen rá akarom syncelni egy PoP3-as kliensre a többi klienst a hálózaton. Alapvetően nem egy nagy medzsik, csak a technikai kivitelezés nem az én asztalom, hogy fejből menjen :P :D
2015. febr. 26. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!