Ezt az átalakítót ha beledugom a 2. 0-ás usb portomba, akkor az átalakítóba már dughatok, olyan HDD-t ami csak 3. 0-ás usb-n képes küldeni adatokat?
Érdekes, mert az USB szabvány is oda-vissza kompatibilis tudtommal azaz USB3 eszköz dugható USB2 foglalatba is illetve USB2 eszköz mehet USB3 foglalatba. Természetesen a szűk keresztmetszetet a lassabb szabvány fogja nyújtani azaz hiába dugunk USB3-ba USB2 eszközt, az attól még USB2 sebességgel fog dolgozni és ez igaz visszafelé is. Nem értem ennek az átalakítónak a lényegét, hiszen ha 2.0 portba dugod, akkor is a számítógépen belül ez csak USB2 lesz továbbra is. Ha szeretnél rendes USB3 portokat alaplapcsere nélkül, akkor ilyenre van szükséged inkább:
Tulajdonképpen nem a bedugásra értem, azt én alapból úgy gondoltam, hogy bele-belemegy.
Csak anno, mikor még a 2.0 ás usb volt a divat, akkor az 1.1-esbe dugtam a 2.0-es HDD-t és pittyegett, nem kapott elég áramot.
Tehát az a kérdés, hogy 2.0-án keresztül kap-e elég áramot a 3.0-ás HDD
Az más! Akkor kell egy USB Y kábel. Like this: [link]
Egyik USB megy az adat és az áram, míg a +USB-n csak az áram. Így 5V mellé kap még +5V-t, amivel simán megy.
Amúgy ez a probléma főleg a 20 centinél hosszabb kábelnél jön elő. Ez nagyban függ a HDD-től is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!