Hogyan lehet megoldani Ha és Mátrix függvénnyel? Ha D-be írok akkor adja ki az osztályzatot E-be! - illetve 100+ esetén legyen hiba kód
Szia.
FKERES a Te mátrixfügvényed annak segitségével próbálkozz.
Ami fontos az FKERES-hez (Az excel helpjéből) :
"keresési_érték: Kötelező megadni. A táblázat vagy tartomány első oszlopában keresendő érték...."
A hangsúly az első oszlopon van, tehát csak olyat tud keresni ami a "mátrix" előtt van, magyarul a keresési értéknek a táblázat előtt kell lennie. (Ebből következik, hogy a mostani felépitésben nem fog tudni keresni)
Megoldás : Egy új oszlop beszúrása a ponthatárok elé és abba irsz egy képletet (=E1) majd a végen, ha már jól müködik és megirtad az FKERES-es képletet, akkor elrejted ezt a segédoszlopot.
Sok sikert.
üdv.
Olyan ember vagyok aki ha látja a függvényt jobban megérti :D tudom nagyjából, hogy mit kell csinálni, de engem a pontos függvény érdekel!!!!
De köszönöm, hogy leírtad!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!