Filmek lejátszása közben rendszeres, hogy gyorsabb mozgásoknál vízszintesen megtörik a kép. Mit lehetne ez ellen tenni?
Állítólag szakszóval tearing effect-nek hívják ezt a jelenséget és nálam ált. a kép felső részén,a szélétől lefele 3-4-5 centire a leggyakoribb.De időnként máshol is töredezik a kép,és minél gyorsabb a vízszintes irányú mozgás annál erősebb a jelenség.
Azt hittem az új videó kártya megoldja majd,de nem,és egyre idegesítőbb.
És asztali,gépen lévő videókról van szó,sima avi és egyéb fájlokról,és mind vlc-ben mind pedig mpc-hc-ban csinálja,bár nem mindegyik fájlnál.
Windows7 64bit ultimate Service Pack 1 (élmény index 5,3),Gigabyte GA-880GM-USB3 alaplap,Geforce GT630 videó kártya,AMD Athlon II X3 455 3,3 GHz processzor,8 GB RAM,a monitor Samsung Syncmaster 795MB,1024x768 100Hz-en használva.Egyébként minden szakszerűen telepítve,frissítések engedve.
Az Nvidia vezérlőpultban már megtaláltam a vsync-et (függőleges szinkronizálás),de azt akárhogy állítottam nem oldott meg semmit.
Egyéb ötletek?
mpc-hc-ban próbálkozz más kimenetekkel. tehát az opciók>kimenet panelen próbáld ki, hogy a többivel is gond van-e.
ha jól olvastam egy másik fórumon akkor a vlc-nél is hasonló a megoldás: OpenGL Video output-t kell választani
(most egyik sincs előttem, így nem tudom megnézni)
Nem igazán lesz mostanában előttem, mert linuxot használok és azon nincs mpc.
VLC-ben is kicsit más kimenetek vannak, de ott nincs ilyen problémám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!