Sípol a gépem. Mitől van ez, és mi rá a megoldás?!
Sziasztok! A segítségeteket kérem.
Az lenne a gond, hogy a számítógép bekapcsolásakor sípol a gépem, miközben se kép se semmi. Ilyen ütemben : bip bip bip (szünet) bip bip bip. A szünet alatt kb. maximum egy másodpercet értek. Nemtudom mi lehet a gond. Ha valaki tudja, légyszives irja le, mitől van ez, és mi rá a megoldás. Köszönöm előre is a válaszokat. UI. Aki pontosabb képet akar a sípolás üteméről, email-ben elküldök egy videót, amire rögzítettem ezt.
a sípolás jelzi a hiba okát/hol akadt meg, ezt úgy szokták hogy hány sípolás van és azt ki kell az alaplap(ha jol tudom) annak a kézikönyvében keresni, de ha nincs meg, akkor lehet neten is fent van
megj.: sose csináltam ilyesmi hibakeresést, nem is fogok tudni segíteni ebben
Bele néztél egyáltalán a számítógépbe? Szedd le a gépház oldalát és nézd meg hogy nincs e kicsúszva valami belőle. De nagy valószínűségnek tartom hogy valamelyik memória modul mozdult ki a helyéről vagy elromlott.
PERSZE MIELŐTT BELENYULKÁLNÁL VEDD LE ÁRAMRÓL!
Utolsónak üzenem, hogy hülye nem vagyok. Magam is informatikusnak tanulok, de ilyen ütemű sípolást, nem igazán találtam az interneten.
A kérdésem pedig az volt hogy mi lehet a hiba? Nem az hogy hol keressem. Köszönöm!
Ha informatikusnak tanultál akkor tudhatod hogy így látatlanban nem tudja senki megmondani neked a hiba okát, max csak ötleteket adhatunk. Néha bekapcsol, néha meg nem, ott vagy kontakt hiba lesz, vagy a bios baszakodik szerintem. Próbáld meg a ramokat egyesével végigpróbálgatni, (ha több modul is van benne) esetleg ha az alaplapon van beépített videókártya is, meg van külön videókártya is, akkor próbáld meg az alaplapi kártyával. Ha minden hardverrel ugyan az van, esetleg kérj kölcsön egy ram modult, ha akkor is, fennáll a hiba, akkor frissítsd a bios-t.
Ui.:
Amúgy ha a számítógépekben a tápegység után is nagyfeszültség uralkodna, akkor nem fém házakat gyártanának hozzá :) ha nem veszed le a táp burkolatát, és nem harapod el a vezetékeket, nyugodtan nyúlj a géphez ha csak meg akarsz igazítani valamit :)
Egyébként alaplap csere volt! :D ;)
Buktad a 100 ft-od!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!