Mi az a FreeDos? A pctrade honlapján nézegettem a laptopokat és ott találkoztam ezzel. Megtudnátok mondani hogy mi ez?
A legérthetőbben (és mindenféle túlmagyarázást elfelejtve):
Arra rakhatod a windows-t.
Kicsit árnyalva:
Vannak olyan laptopok, amikre előtelepítik a Windowst, ezek általában néhány ezressel drágábbak (10-15 talán). Ha neked erre nincs igényed, mert van már windowsod, vagy a cégnél van tömeglicenszes, vagy máshonnan "olcsóbban" be tudod szerezni, megéri Windows nélkül venni. Ilyenkor vagy FreeDOS-t, vagy Linuxot telepítenek rá, mindekettő ingyenes. Erre te még rakhatsz bármilyen Windowst vagy Linuxot.
Tehát összefoglalva:
Ha veszek a FreeDos-os laptopot, akkor otthon a windows telepítő lemezzel ami akár eredeti akár nem rá tudom rakni?
Ötös lottót kellene raknod ember, a tökéletes válaszra!
Annyit még ha lehet hozzá fűznék, hogy mi is volt az a DOS!
Amikor még én kezdtem a első PC-mel az még 286/16MHz 1M Ram, 10MB-os winyó, nem semmi ugye? Akkor volt olyan operációs rendszer a Windows előtt, hogy MS-DOS én az 5.50-es ha jól tudom azt jött a 6 aztán hip-hop jött a 6.2-es ez már elég tökély volt! Szóval nem volt Windowszom, mert nem is akartam, akkor volt win3.1 full fapados! Na ebben a rendszerben volt a fekete háttér és a vilogó kurzor és ha valmit akartál csinálni akkor mindent kézzel írtál be, pl. formázni, akkor írtad, hogy, format c: /u/s/q, ez azt jelentette, hogy systemre formáz és gyorsformázás a c: meghajtón!
Tudom kicsit eltértem a tárgytól a DOS szó hallatán ezt le kellett írnom!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!