Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Számítógép alkatrészeinek...

Vasutember kérdése:

Számítógép alkatrészeinek megválasztásához kérhetnék egy kis segítséget?

Figyelt kérdés

eléggé elavult már a gépem és szeretném felpofozni egy kicsit új proci,alaplap...stb csak nem tudom mit mivel lehet csatlakoztatni

ezt a procit néztem ki,legyen ez a kiinduló:

AMD Athlon II X2 370K processzor

ehhez milyen alaplap,videókártya kell

10-12 ezer Ft körül szánok rá darabonként

2015. febr. 6. 12:22
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:

esetleg még erről a videókártyáról mi a véleményetek?

Asus HD5450-SL-HM1GD3-L-V2 1024MB DDR3 PCIE

2015. febr. 6. 12:39
 2/15 anonim ***** válasza:
10- 12 ezerért nem kapsz még használtan se normális vga-t.Szorozd meg 3-al akkor kapsz használtan 1 r8 280-at (x nélkül.).Ne AMD-re építs,hanem Intelre.Alaplap legalább 1 H97-es legyen.Szóval kedves kérdező kezdj el gyüjteni.
2015. febr. 8. 08:30
 3/15 anonim ***** válasza:

Ha nagyon régi a géped (mondjuk valami P4) és nincs sok keret bővíteni, akkor nem csak az 1150-es Intel és a Radeon 280 a járható út. Azzal is számolnod kell, hogy memóriát is vehetsz, mert a mai alaplapokba már DDR3 kell. Kérdés az is, hogy mire használnád a gépet illetve mennyire vagy fejlesztgetős (mert bizony sokan vannak, akik megvesznek egy gépet és azt nyúzzák 5-8 évig és alapvetően nem fejlesztgetik, hanem lecserélik ha már nagyon használhatatlan).

Alap, költséghatékony gépnek megteszi akár egy ilyen is:

Adott egy FM2+ alaplap, egyszerű, de tud mindent, ami fontos lehet (USB3, SATA3, PCIe bővíthetőség, FM2+ tokozás)

[link]

Mivel alacsony a költségvetés és egy valamire való CPU legalább 18k-ba kerül és közel ugyenennyi egy belépő szintű videokártya is, így itt egy APU egység, ami mindkettőt kínálja. 4 magos (2 modulos) CPU 3,8GHz alapórajellel (4,2GHz turbo) és magában foglal egy 384 stream processzoros GPU-t 800MHz órajelen (nagyjából egy HD5670-6670 között teljesíthet), támogat hybrid crossfire felállást (az integrált GPU össze tud dolgozni maximum egy HD6670 videokártyával) és a processzor nyílt szorzós vagyis jobb hűtéssel könnyen tuningolható is.

[link]

Ehhez kell még memória. Az integrált GPU max kihasználásához ajánlott a dual-chanel felállás. Egyszerűbb igényekhez elég lehet 4GB memória és az integráltnak kiosztani 512MB-t (a rendszernek marad 3.5GB) ez megúszható 10k körül. Vagy lehet venni 8GB RAM-t és adhatunk a videokártyának 1GB-t (bár tapasztalatom szerint ez sokat már nem dob a teljesítményen, de a jövőben jó lehet a több RAM).

Alap hangon ebből kettő:

[link]

Ez összesen: 51.723Ft (alaplap, 4 magos proci, alap szintű videokártya, 4GB RAM). Szerintem 50k-ból jobb általános teljesítményt nem nagyon lehet kicsikarni és egy valóban régi/elavult gép után ez akár erőműnek is tűnhet. Nem tudni mik az igények és mennyire szűk a pénztárca, de sok embert ismerek, akinek egy ilyen gép is elég lenne mindenre.

Az 5800K teljesítményéről pár sor:

[link]

2015. febr. 8. 10:48
 4/15 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Először is nem egyben akarom megvenni őket hanem külön külön,ahogy majd lesz rá pénzem.

Másodszor olyan 60-70 %-ban filmletöltés,böngészés a maradékban pedig játékra használom a gépet de akkor is inkább ilyen pocsék időben...és már unom a CoD 1..2-t :) mást meg már nem igazán visz el a gépem

2. válaszoló amit írtál az megfelel annak amire én is gondoltam,a procit amit belinkeltél ha jól értem akkor ahhoz nem kell külön videókártyát vennem.Igaz?

Ja meg én is ddr3-ban gondolkodtam

még egy kérdés

Ehhez hány wattos tápegység kell minimum?

2015. febr. 9. 07:58
 5/15 anonim ***** válasza:
Igen ebben benne van a grafikus vezérlő is. Egy normális minőségű 300W táp is elég neki simán, ha tuningolnád (ahhoz jobb hűtés is kell) és később videokártyát is tennél mellé, akkor is elég lenne legtöbb esetben egy 400-as (mondjuk egy FSP Hexa szériás). Ha tápon is spórolnál Én akkor sem merék a Chieftec iArena széria alá menni (ez is alsó-közép kategória kb).
2015. febr. 9. 15:52
 6/15 A kérdező kommentje:
most 300 wattos van,de akkor marad ez,addig nem veszek ha ezzel is jó lesz majd
2015. febr. 9. 19:01
 7/15 anonim ***** válasza:
Ez több mindentől függ...két azonos névleges teljesítményű táp között is lehetnek nagy különbségek (nem csak minőségben, de terhelhetőségben is). Ha le tudod fotózni az segítene egy kicsit.
2015. febr. 9. 19:09
 8/15 A kérdező kommentje:
2015. febr. 10. 08:06
 9/15 anonim ***** válasza:
Régi típusú tápegység, de 12V ágon leadhat 192W teljesítményt. Ha ez peak, akkor is elégnek kell lennie az APU-hoz, de videokártyát már nem tennék mellé. Idővel ha tudod cseréld le egy modernebb márkás egységre! :)
2015. febr. 10. 09:13
 10/15 A kérdező kommentje:
a videokártyám geforce 6600,ha ezt még be akarnám rakni még pluszban majd a proci mellé mekkora táp kell,meg van e értelme berakni? tehát én mint falusi parasztgyerek látok e majd valami különbséget szemmel láthatólag vagy nem éri meg a veszötség ?
2015. febr. 10. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!