Számítógép alkatrészeinek megválasztásához kérhetnék egy kis segítséget?
eléggé elavult már a gépem és szeretném felpofozni egy kicsit új proci,alaplap...stb csak nem tudom mit mivel lehet csatlakoztatni
ezt a procit néztem ki,legyen ez a kiinduló:
AMD Athlon II X2 370K processzor
ehhez milyen alaplap,videókártya kell
10-12 ezer Ft körül szánok rá darabonként
esetleg még erről a videókártyáról mi a véleményetek?
Asus HD5450-SL-HM1GD3-L-V2 1024MB DDR3 PCIE
Ha nagyon régi a géped (mondjuk valami P4) és nincs sok keret bővíteni, akkor nem csak az 1150-es Intel és a Radeon 280 a járható út. Azzal is számolnod kell, hogy memóriát is vehetsz, mert a mai alaplapokba már DDR3 kell. Kérdés az is, hogy mire használnád a gépet illetve mennyire vagy fejlesztgetős (mert bizony sokan vannak, akik megvesznek egy gépet és azt nyúzzák 5-8 évig és alapvetően nem fejlesztgetik, hanem lecserélik ha már nagyon használhatatlan).
Alap, költséghatékony gépnek megteszi akár egy ilyen is:
Adott egy FM2+ alaplap, egyszerű, de tud mindent, ami fontos lehet (USB3, SATA3, PCIe bővíthetőség, FM2+ tokozás)
Mivel alacsony a költségvetés és egy valamire való CPU legalább 18k-ba kerül és közel ugyenennyi egy belépő szintű videokártya is, így itt egy APU egység, ami mindkettőt kínálja. 4 magos (2 modulos) CPU 3,8GHz alapórajellel (4,2GHz turbo) és magában foglal egy 384 stream processzoros GPU-t 800MHz órajelen (nagyjából egy HD5670-6670 között teljesíthet), támogat hybrid crossfire felállást (az integrált GPU össze tud dolgozni maximum egy HD6670 videokártyával) és a processzor nyílt szorzós vagyis jobb hűtéssel könnyen tuningolható is.
Ehhez kell még memória. Az integrált GPU max kihasználásához ajánlott a dual-chanel felállás. Egyszerűbb igényekhez elég lehet 4GB memória és az integráltnak kiosztani 512MB-t (a rendszernek marad 3.5GB) ez megúszható 10k körül. Vagy lehet venni 8GB RAM-t és adhatunk a videokártyának 1GB-t (bár tapasztalatom szerint ez sokat már nem dob a teljesítményen, de a jövőben jó lehet a több RAM).
Alap hangon ebből kettő:
Ez összesen: 51.723Ft (alaplap, 4 magos proci, alap szintű videokártya, 4GB RAM). Szerintem 50k-ból jobb általános teljesítményt nem nagyon lehet kicsikarni és egy valóban régi/elavult gép után ez akár erőműnek is tűnhet. Nem tudni mik az igények és mennyire szűk a pénztárca, de sok embert ismerek, akinek egy ilyen gép is elég lenne mindenre.
Az 5800K teljesítményéről pár sor:
Köszi a válaszokat.
Először is nem egyben akarom megvenni őket hanem külön külön,ahogy majd lesz rá pénzem.
Másodszor olyan 60-70 %-ban filmletöltés,böngészés a maradékban pedig játékra használom a gépet de akkor is inkább ilyen pocsék időben...és már unom a CoD 1..2-t :) mást meg már nem igazán visz el a gépem
2. válaszoló amit írtál az megfelel annak amire én is gondoltam,a procit amit belinkeltél ha jól értem akkor ahhoz nem kell külön videókártyát vennem.Igaz?
Ja meg én is ddr3-ban gondolkodtam
még egy kérdés
Ehhez hány wattos tápegység kell minimum?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!