Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért melegszik fel a proci...

Koenix kérdése:

Miért melegszik fel a proci és kikapcsol a gép de a procihűtő alig meleg?

Figyelt kérdés
Tettem rá procipasztát és jól tapad a procihoz. jó hűtése van mégis azt irja hogy 110 fokos amikor játszom. de 120nál kikapcsol a gép.Agyon van hűtve a teljes gép 3 ventilátort tettem rá: a procira egy erőset, a procimellé, és egyet a videókártyára és az alaplapra. Miért írja hogy 110 fokos?

#kikapcsolás #gép #hűtés #procifelmelegedés
2015. febr. 4. 11:40
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Ha jó hűtése lenne, akkor nem melegedne.

A 110 °C túlságosan magas, rosszul mér az érzékelő.

2015. febr. 4. 11:42
 2/14 A kérdező kommentje:
tudom hogy nem jó de akkor miért alig meleg, kikapcsol a gép 120nál játszás közben, álvameg 50 c körül megy. agyon van hűtve az egész és még nyitva is van.
2015. febr. 4. 11:46
 3/14 anonim ***** válasza:
Biztos jól tapad? Szóval ha most levennéd , a paszta elkenődve szomorúan kesztyübe' lenne a procin? Előfordul hogy a hűtés az alaplapra illeszkedik, nem lötyög, de a processzorhoz mégsem ér hozzá.
2015. febr. 4. 11:50
 4/14 A kérdező kommentje:
letöltöttem egy programot ami kiírja hogy mennyi a fok mindenen. a proci 2 magra oszlik. Az 1. mag melegszik túl és játszás közben megy fel 90re és azon is túl, a 2. mag meg csak 70 körül megy. az egész CPU meg 100 c után kikapcsolja a gépet. miért mutatja és mért melegszik túl, vegyek egy új hűtőt? vagy mi?
2015. febr. 4. 11:52
 5/14 P.O.C. ***** válasza:

Szerintem elég egyértelmű. Nem tökéletes a kontaktus a hűtő és a proci között, így nem a hűtőnek adja le a hőt a proci, ezért az nem is melegszik igazán.

Az lenne a dolga a lamelláknak, hogy minél több hőt elvezessenek, a venti meg közbe hűtse lefele.

Remélem nem egy fél tubus pasztán nyomtál rá, mert ez nem erről szól. Csak egész vékony rétegbe szabad felvinni.

Ellenőrizd biztosan jól rögzítetted-e a hűtőt. Intelnél még mindíg sokan elrontják, hogy nem átlósan pattintják rá a rögzítőket, hanem körbe haladva. Vagy a patent zárt állapotba próbálják rápattintani.

AMD hűtő esetében a minőség is lehet gond. Pl rossz a rugóacél, és túl gyengén szorítja le a hűtőt a szükségesnél.

2015. febr. 4. 11:53
 6/14 A kérdező kommentje:
erre énis gondoltam. De akkor tegyek több procipasztát rá?
2015. febr. 4. 11:53
 7/14 A kérdező kommentje:
oké, megnézem mi van és megpróbálom jobban rögzíteni a hűtőt a procihoz. amugy AMD procim van.
2015. febr. 4. 11:56
 8/14 A kérdező kommentje:
hozzá van tapadva alig tudtam leszedni de tapad rá és nemtudom mi a baja. egy kis segítséget kérek, tegyek rá többet vagy mi?
2015. febr. 4. 11:59
 9/14 A kérdező kommentje:
rányomtam jobban a procihűtőt és lehet hogy így már nem melegszik túl. Előre köszi a válaszokat de ha lesz valami baj majd irok. :D
2015. febr. 4. 12:16
 10/14 P.O.C. ***** válasza:

Nem több kell rá!

Most fogsz egy zsebkendőt és szépen letörölöd róla az összeset. A prociról és a hűtőről egyaránt. (A procit nem szeded ki mialatt tisztítod!!)

A proci közepére nyomsz 1-2 borsószemnyi adagot, majd ezt egy műanyag spatulával (én ezzel az átlátszó kemény csomagolóanyagból levágott csíkokkal szoktam) egyenletesen vékony rétegbe elkened (mint kenyéren a vajat), majd rászereled a hűtőt.

2015. febr. 4. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!