A Windows merevlemez-problémát észlelt. Mi ez?
Telepítettem a windows 8-at, és minden rendben fut, csak bizonyos időközönként feljön egy hibaablak. [link]
Az írja, hogy készítsek biztonsági mentést, de én nem szeretnék (ilyen módon). Hogyan tudom ezt eltűntetni, hogy ne akarjon folyton rábeszélni?
HDSentinel mit ír a kondícióról?
A merevlemez naplózza magának az előforduló hibákat (SMART), ezeket olvassa ki a merevlemezből a Win8 meg a program, és ezek alapján jelzi, hogy meghibásodás várható.
Ami fontos, mentsd le róla a másikra, vagy pendrive-ra!
Szereznék másikat helyette, mert akár a következő bekapcsoláskor végleg használhatatlan lehet. (persze az is megtörténhet, hogy hónapokig elmegy)
Figyelheted HDSentinel-lel pár hétig, a másiknál is, hogy csökken-e a kondíciója/állapota, nő-e a hibás/gyenge szektorok száma.
Az adatmentés vagy a csere nem megy?
Ha van a közelben számtech-bolt, ott biztosan tudsz venni/rendelni és be is szerelik ha kell.
Egyébként milyen régi a 0%-os 500GB-os? Megvan a garanciapapírja? Lehet hogy van rá garancia, és talán cserélik.
Kimaradt:
Az 500GB-os árak 14ezer körül indulnak. 1TB-os (1000GB) már kapható 16ezer körül. 2TB-os (2000GB) meg 22ezer körül. Persze ezek internetes árak (általában 1-2ezer még a postaköltésg), boltban valamivel drágábbak lehetnek.
Az eMAG webáruház ingyen postázza:
Számomra talán 15900-ért az 1TB-os szimpatikus.
Ha egyből az újra szeretnéd átmenteni az 500GB-osról akkor kellhet SATA adatkábel és tápkábel. (bár ha van DVD a gépben és az is SATA csatlakozós, akkor a másolás idejére átdugható az újba) Aztán a hibásat ki kell venni és a helyére az újat betenni.
1-2év garanciát adnak a merevlemezekre (HHD), régebben 2-3évet adtak.
Az újabb memórichip alapú tárolókra (SSD) adnak 3-5évet, de azoknak a kapacitása jóval kevesebb (128GB~20ezer, 256GB~33ezer), de ezeket úgyis a jóval nagyobb sebesség miatt veszik, nem a kapacitás miatt.
Egy jó időre le van tudva a gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!