Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Az notebook pocsékul bírja a...

Az notebook pocsékul bírja a játékokat, mitől lehet?

Figyelt kérdés

Toshiba Satellite L50-B-16C

[link]

Egy hete sincs hogy megvettem, előző laptopom ehhez képest nulla volt, mégis COD Modern Warfare 2 ment raja 40-50 fps-sel, ezen pedig minden játék 16 fps-sel megy. COD, Chivalry Medieval Warfare, Nether... játék gépigényétől függetlenül 16 fps. Gépész ismerősöm szerint a notebook az integrált Intel HD videókártyát használja, és erről nem lehet átváltani elvileg, de akkor miért lenne benne az AMD... Driverek megfelelően vannak telepítve, BIOS-ban nem lehet mit állítani ami segítene. Intel és AMD grafikus tulajdonságokat is megszabtam, hogy minél jobb teljesítményre legyen képes, de ez még így is silány. Mi lehet a gond, mivel próbálkozhatok még?

OP. rendszer: Windows 8.1

2015. jan. 31. 12:52
 1/9 norbesz ***** válasza:
Azért,mert laptop és azért,mert Toshiba.A laptopok nem játékra lettek kitalálva,akárki,akármit mond!
2015. jan. 31. 13:00
 2/9 A kérdező kommentje:
Ezt tudom, de az előző laptopom is egy laptop volt, sokkal pocsékabb hardverekkel, mégis jobban vitt mindent.
2015. jan. 31. 13:04
 3/9 A kérdező kommentje:
A processzor, a RAM, és a videókártya is lazán elég kéne hogy legyen a legtöbb játékhoz.
2015. jan. 31. 13:05
 4/9 norbesz ***** válasza:
Hát ez nem igazán így van!Mindenki attól van elájulva,hogy sok GB memóriája legyen a videó kártyának és óriási GHz-en működjön, csak hogy ez mit sem ér, ha a memóriabusz szélessége 64 bit-es........a mai játékoknak minimum 128 bites szükséges és csak ezután vehető számításba a többi adat.Továbbá az sem elhanyagolandó,hogy maga gép memóriája milyen frekvencián működik, ugyanis ettől is függ, hogy a videó kártya milyen teljesítményt produkál.Ez egy összetett kérdés!Látom te is egy ultra modern gamer vagy én pedig csak old timer......A laptop, az laptop!Ezek közül is a Toshiba az alján van,bárhogyan is istenítik.Ha már laptopon játszol, legalább egy normális Dell a nyerő.De ha nem szeretnél kínlódni, a laptopot csak netre,emailre,szövegszerkesztésre,filmnézésre,társasági oldalak látogatására és esetleg kisebb letöltögetésre használd, mert erre lett kitalálva!A játékok pedig egy izmosabb aszatli pc-t igényelnek.Nem viccből írtam,amit írtam,hanem tapasztalatból!A gépész ismerősöd pedig elveszett a részletekben.
2015. febr. 1. 07:24
 5/9 Szirty ***** válasza:

"a laptopot csak netre,emailre,szövegszerkesztésre,filmnézésre,társasági oldalak látogatására és esetleg kisebb letöltögetésre használd, mert erre lett kitalálva!"

Nem!

A laptop arra lett kitalálva, hogy legyen hordozható, kompakt számítógép.

Bármit lehet rajta futtatni amihez elegendő a teljesítménye és az messze túlmutat a netezésen, fészbúkon és filmnézésen.

Képzeljétek el, lehet vele pl. DOLGOZNI! Alkalmas munkaeszköznek is (bizonyos körülmények között).

Ugyanakkor a fentiek miatt sokmindenre nem való. Játékra sem.

2015. febr. 1. 13:32
 6/9 norbesz ***** válasza:

Bocsánat ötöske,a munkaeszközt kihagytam.De a lényegen ez nem változtat.Játékra nem való.Ennyi.Ezt nem kell túlragozni.

ui: "Szeretem" az olyan embereket,akik elvesznek a részletekben és megmagyarázzák a semmit.

2015. febr. 2. 07:12
 7/9 Szirty ***** válasza:

Kedves kis norbeszka!

A lényeg a részletekben van.

Mindig! :-)

Másrészt pedig attól hogy neked hasonló a véleményed mint nekem engedtessék meg hogy megfogalmazzam!

(Egyébként sem tehetsz ellene semmit, de én többnyire igyekszem az udvariasság korlátain belül maradni)

2015. febr. 2. 14:37
 8/9 norbesz ***** válasza:

Kedves kis szirtyke!

:) :) :)

:D :D :D

2015. febr. 3. 07:09
 9/9 A kérdező kommentje:

A kártya 128 bites...

Amúgy nem azt mondom hogy mért nem visz mindent tökéletesen... azt mondom hogy az előző LAPTOP-nál is rosszabbul visz néhány játékot. Az is laptop, az se játékra van kitalálva, mégis néhány dolgot erősebben visz. Egyébként a legtöbb játéknál a felbontás 1920x1080-ról 1366x768-ra levétele megoldta a gondot, de így is van játék ami jobban is tudna menni. Nem érdekel, hogy így Toshiba, meg úgy, a cuccok amik benne vannak azok számítanak.

Az lehetséges hogy a windows 8.1-el van baj? 64 bites, szóval ennek kéne a legjobbnak lenni játékokhoz, de haverom azt mondta hogy neki a windows 8.1 ritka béna volt, és minden játék vagy 40 fps-sel kevesebbel ment rajta mint sima win 8-on.

2015. febr. 10. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!