E-mail és ftp szerverrel kapcsolatos kérdesem lenne. Mit hogyan mivel?
Adott egy kis cég, vállalat vagy iroda, hivatal. mondjuk max 10-15 felhasználóval.
van ahol van külön szerverük központi adattárolásra, van ahol nincs. Ez általában windowsos, és nem is feltétlenül server op rendszeres. Hallózatba vannak kötve egymással.
Üzembe helyeztünk, ott egy nagyobbacska másolót, Utp-n keresztül csatlakozik a hálózathoz. A nyomtatás az könnyen megy, viszont a scannelés az már más tészta.
Ugye USB-n nem lenne vele gond, de a hálózatos részt nem igen tudom. 3 féle halózatos szkennelésről hallottam már:
SMB scan, E-mail scan, meg FTP scan.
Melyiket lenne célszerű választani? Vagy melyikkel mennyigond van, hogy kell beállítani.
Mindenki akar ugye szkenelni.
A szerveren kéne beállítani mondjuk egy ftp vagy email klienst? A smb-vel meg az a gond hogy ott is kicsit macerás beállítani a jogokat, engedélyeket megosztásokat.
FTP szerver progi kellene minden gépre, vagy valami egyszerű belső hálózatos email szervert kéne létrehozni? Vagy végülis az is megoldás ha a szerveren egy mappába megy a dolog és azt osztom meg. Nem tudom mi lenne a jó megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!