UTP kábel Y elágazása megoldható-e a következő módon?
A házban levő routeremről egy UTP kábelt szeretnék kivezetni a kertbe, amin egy másik wifi router lesz, aminek csak a wifi-jét szeretném használni. Vagyis ki akarom terjeszteni a wifi hatósugarát. Ez így működik, rövid kábellel kipróbáltam.
A kinti routert azonban a tartózkodás helyétől függően szeretném áthelyezni időnként. Ezért az UTP kábelt el szeretném ágaztatni kétfelé. A kötéspontot sorkapoccsal, vagy forrasztással oldom meg, "színre- színt" elven.
A kábelhosszak: Fő routertől az elágazásig 12m. Elágazástól egyik ág 5m, másik ág 15m.
1. Működhet így ez a rendszer?
2. Az elágazásnak mindig csak az egyik végén lesz a kinti router, a másik üres. Az üres ág okozhat-e valamilyen zavart? Pl. antennaként összeszed valami zavart, ami lelassítja az adatforgalmat.
3. Ha ez így marhaság, akkor mi a jó megoldás?
"Az üres ág okozhat-e valamilyen zavart? Pl. antennaként összeszed valami zavart, ami lelassítja az adatforgalmat. "
Ez egyrészt szerintem lehet. Másrészt használat alatt lévő kábelnél is fennáll ez a probléma. Tehát szerintem nem kell miatta aggódnod.
Én a helyedben kipróbálném. Néha megméregetném a sávszélességet (speedtest.net-en pl.), aztán kiderül, hogy jó-e...
Az első megoldás nekem is megfordult a fejemben, de aztán megtaláltam ezeknek az elosztóknak a kapcsolási rajzát.
Nem igazán nyugtatott meg, hogy az UTP nyolc vezetékét négy-négy vezetékre osztja szét a két ágban. Anélkül, hogy utánanéztem volna, hogy miért is van így. Biztos megvan az oka, de szerintem az én esetemhez nem előnyös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!