Virtuális memóriát ki lehet kapcsolni?
Mostanában bekapcsolás után pár perccel beindul a gépen a vinyó úgy, hogy teljesen leterheli a gépet kb 10-15 percig, semmit nem lehet vele csinálni, total commander, böngésző megáll, semmi nem reagál.
Nagy nehezen ki tudtam nyitni az erőforráskezelőt, ott azt mutatta, hogy a pagefile.sys-t írja/olvassa a rendszer, emiatt áll az összes többi folyamat.
Ha kikapcsolom a virtuális memóriát, azzal lehet gond? Elegem van abból, hogy teker a vinyó és percekig semmit sem tudok megnézni a gépen.
Ez különösen egy hossz nap után zavaró, amikor este csak meg akarom nézni a híreket vagy a leveleimet...
Igen kilehet kapcsolni oprendszered?
https://www.youtube.com/watch?v=LySAqVRvkGU
videon a 7 est mutassa
Baktérium fertözöt is lehet a géped
Vagy pusztán felesleges gépterhelöket (zsíros táplálék) telepitetél véletlen (más progival)
Windows 8/8.1:
Vezérlőpult -> Rendszer -> Speciális rendszerbeállítások -> Speciális -> Teljesítmény -> Beállítások ->
Speciális -> Virtuális memória -> Módosítás... -> Bal felső kockából kivenni a pipát -> Kurzort rávinni
a C: meghajtóra -> Ne legyen lapozófájl -> Beállítás -> OK
Csak akkor kapcsold ki, ha elég RAM-od van. Ha kevés a RAM, akkor csak csökkentsd a lapozófájl méretét.
Köszi a jótanácsokat eddig, a gép maga egy Asus K52F laptop, pár éves, Win7 van rajta, 2 GB RAM.
Kicsit tartok tőle, hogy bajt okozok, de mivel semmi komoly programot nem használok, azért gondoltam a kikapcsolásra. Legfeljebb visszakapcsolom később. Vélemények, most, hogy ismeritek a részleteket?
Ki lehet kapcsolni: [link]
Nálad viszont elég kevés a memória, ezért szerintem ne kapcsold ki, hanem jelöld ki az "Egyéni méret"-et és állítsál be mondjuk 512 MB-ot. Ezt aztán a körülményektől függően lehet csökkenteni vagy növelni.
Ha nincs lapozófájl könnyen összeomolhat a rendszer. Ezért állítsd be a minimumot fixen(akkor se használja,vagyis nem írogat fölöslegesen a vinyóra).
Én is így használom(nekem 4 giga "ram" van benne de egyet le vesz a videokártya) és semmi gond nincs vele(játékok is mennek jól).
Próbáltam kikapcsolni is, és kisebb értéket is beállítani, de olyankor meg reklamált, hogy kevés a memória, és elkezdte bezárogatni a programokat, pl lelőtte a böngészőt. Utána megnöveltem a virtuális memória méretét, de azóta megint tekeri a vinyót percekig.
Patthelyzet.
Már meguntam, inkább félrerakom a gépet bekapcsolás után 15 percre, hadd csinálja, amit akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!