Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Melyik a kedvenc linuxos...

Melyik a kedvenc linuxos ablakkezelőtök, és miért?

Figyelt kérdés

2014. dec. 14. 20:42
1 2
 11/15 Tom Benko ***** válasza:
0%
@8: writeonly hülyegyerek.
2014. dec. 16. 00:40
 12/15 anonim ***** válasza:
Cinnamon nekem kézre állt nagyon, de vannak vele gondok. Összességében az xfce-vel voltam a legjobban megelégedve. Régebben a gnome2 és kde-t használtam. Unityhez nem volt szerencsém. Annyi "jót" olvastam róla, hogy kipróbálni sem volt kedvem! :)
2014. dec. 17. 23:16
 13/15 soccerway ***** válasza:
KDE/kwin mert egy mai/nem túl régi gépre ez való, ha számít a látvány és a beállíthatóság is.
2014. dec. 17. 23:18
 14/15 anonim ***** válasza:

Cinnamon.

A KDE az asztalon szép, de vannak programok amiknél ritka rusnya. Meg nálam elég bugos volt.

2014. dec. 19. 13:42
 15/15 SilentBob476 válasza:

KDE: Először idegenkedtem tőle, de most egy ideje a kedvencem lett. Nem botlottam hibákba, kicsit butítottaam rajta, és egész elfogadható RAM használattal megúszom kb. 500 MB. Együtt fejlődik a rendszerrel, nem barmolták el, mint a Gnome -ot. Feltehetően ide elég hamar fogják implementálni a Wayland -et. Szemnek kellemes rendszer gazdag funkciólistával, minden disztróban benne van.

Cinnamon: Egy másik kedvenc, a Gnome 2 eltűnésekor keletkezett űrt pótolja. Sjnos nem minden disztrib szállítja. Pl.az OpenSUSE nem támogatja. A Mageia -ban is elég furcsán ment. Debian alatt istenes jó felület. Aránylag gyors, stabil. Használ az is kb 450- 500 MB RAM -ot

XFCE: Tradicionális "XP szerű" asztali környezet, kis erőforrás igánnyel (250 MB RAM használat) Nincs benne munkát zavaró animációk tömege. Egyszerű, így nem jellemzik hibák, szintén benne van minden disztróban.

Kontrák: opengl tearing ...Hát igen, az xfwm4 nem támogatja az opengl -t, ha jól tudom nem született megoldás rá. Keveés fejlesztő-> Nehezen tartanak lépést a verziókkal(GTK3), így új fukciók implementálására, modernizálásra (Ésszerű rendszerigény mellett) aligha számíthatunk. Kicsit jó pár éve olyan, mintha be se fejezték volna(Teestre szabva egész kellemes és gyors felület varázsolható belőle)

Sok disztrón elég ortopéd kinézete van. Tisztelet a kivételnek PL.: OpenSUSE Nagyszerű Xfce felületet szállít.

Jó alternatíva lehet gyenge gépre.

2015. ápr. 6. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!