Melyik a kedvenc linuxos ablakkezelőtök, és miért?
Figyelt kérdés
2014. dec. 14. 20:42
1/15 tabaki válasza:
Nincs különösebb kedvencem, bármelyik hagyományos jó, amelyikkel ikonokat tudok tenni az asztalra. A Unityvel viszont ki lehet kergetni a világból. Ami a címkében említett KDE-t illeti, én nem használom, de jó az is.
2/15 anonim válasza:
LXDE. Gyors, nincs tele csicsával, nem lopja az erőforrásokat, és nagyon hasonlít az évtizedek során windows rendszerekben elsajátított kezelőfelülethez. Plusz pont, hogy nem próbál tablet/konzol UI-t erőszakolni az emberre asztali gépen...
3/15 anonim válasza:
Ja, egyébként ezek nem ablakkezelők, az még egy alrendszer, ami ez alatt fut. LXDE alatt pl. openbox a jellemző. Ez az, ami ténylegesen az ablakokat kezeli. KDE alatt KWin szokott futni ablakkezelőként. (A kulcsszavaidra reagálva...)
4/15 anonim válasza:
Nekem a Unity nagyon kézre áll, az összes közül a legjobban, viszont a teljesítményével nagyon nem vagyok elégedett, nagyon erőforrás igényes.
Ezen kívül XFCE-t szeretem, illetve Cinnamon is szimpi.
KDE meg az ördög műve.
7/15 anonim válasza:
Előző vagyok: A Mate , a gnome 2 forkja. Azért váltottam rá ,mert a gnome 3 szerintem elég gányra sikeredett.
9/15 anonim válasza:
MATE +1
Már ha az ablakkezelő alatt az asztali környezetet érted. :)
10/15 Tom Benko válasza:
XFWM, IceWM, FluxBox. Per pillanat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!