Ha alaplapot cserélek a gépembe, akkor az op. Rendszert is újra kell telepíteni?
Értem, tehát ha a legoptimálisabb driverrel akarom használni, akkor azt külön kell feltelepíteni.
És ez a módszer mennyire biztos, hogy működik?
Biztos, hogy működik (ha pontosan csinálod). Ezt épp nem csináltam, de a rendszerelőkészítő eszközt mindig használom, ha magamnak telepítek. A Felhasználói és a ProgramData mappát szoktam áthelyezni másik lemezre a rendszer-tár helyett.
Annyi, hogy a BIOS beállítások jók legyenek, ugyanúgy, mint amikor rendes telepítést csinálsz. Pl. régi gép telepítéskor SATA eszközök AHCI mód, az új gépben is ilyen beállítások legyenek.
Belépsz az előírt gombal és megnézegeted. A gyártó oldalán a manual, a BIOS ismertetésénél az alapbeállítás is le van írva zárójelbe. Legalább is néhány újabb fajtánál igen amivel találkoztam.
Beléphetsz a BIOS-ba nyugodtan. Ha mentés nélkül lépsz ki belőle, akkor nem tudsz elállítani semmit és úgy ismerkedhetsz vele.
Amúgy lehet nem is kell ezzel foglalkozni, ahogy utólag belegondoltam, mármint a BIOS beállítással. Ugyanabba a kategóriába esik mint az egész hardver csere. Majd a windows alkalmazkodik hozzá.
Mi okból nem tudod a végső gépre telepíteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!