Programozó vagy Hardveres-nek tanuljak?
Melyik a jobb "szakma" esetleg melyik tud könnyebben elhelyezkedni?
És ha már jól kitanultam, akkor melyikkel lehet majd jobban keresni?
Pl. Pc javítás/összerakás, még nem nagyon értek ehhez, most megyek középiskolába, és nem tudom eldönteni, hogy melyik legyen...
Ez a két szak van ami igazán érdekelne...
"Pl. Pc javítás/összerakás"
Akkor inkább a szoftver irány.
1: melyik érdekelne?
2: milyen nyelveket oktatnak? objektum orientált a szemlélet?
Programozóból már túl sok van. A válság után tízezer programozót tettek lapátra Magyarországon. Külföldön még többet.
Hardveresből is sok van. Rendszergazdából is.
A híroldalak terjesztik azt a butaságot, hogy hiány van az informatikusokból.
Bármelyik álláshirdetésre jelentkezel Magyarországon, akkor több ezer másik jelentkező között kell lenned a legjobbnak. Ezt úgy tudod majd elérni, hogy sok év gyakorlatot is szerzel. Az nem elég, hogy kitűnően tanulsz. Kell a sok év tapasztalat programozóként és hardveresként is.
Ha külföldön akarsz elhelyezkedni, akkor folyékony angol kell és mellette még annak az országnak a nyelve, ahol munkába állsz. Ha angolszász ország, akkor utóbbi nem kell. Külföldön nem több ezer, hanem több tízezer jelentkezővel kell megküzdened, mert ott már nem csak a magyar kollégák lesznek a vetélytársaid, hanem még vagy 10 másik országból származók is.
Nyilván jön valaki aki mindjárt ide beírja, hogy milyen könnyen kapott külföldön egy jól kereső állást. Nekem is vannak ilyen ismerőseim. Ismerettség útján kerültek be, ez a titka. Külföldön is működik a berakjuk az ismerőst elv.
Most már rájöhettél, hogy egyik sem jó választás, sem a programozó, sem a hardveres.
Tanulj inkább valamilyen managernek!
Szerinted ki gazdagodik meg a programozók munkájából? Nem a programozók, az is biztos. A managerek, közép és felsővezetők. Ők keresnek.
De ha mindenképpen dönteni kell programozó és hardveres között, akkor az utóbbi. Mert könnyebb munka, kevesebb stressz rövidebb munkaidővel és akár ugyanannyi fizetéssel, mint amit a programozók kapnak.
Mondjuk én is inkább hardver felé mennék (bár úgy néz ki, nem én fogom eldönteni, hanem a "többség" mondja meg, hogy milyen szakirány lesz. bár ez felsőoktatás).
Informatikában az adatbányászat ami valóban értéket képvisel.
Managernek pedig nem tanulnék. 1: mindenki utálja őket, mert általában semmi gyakorlati dologhoz nem értenek, viszont mindenbe szeretnek beleszólni, mert azt hiszik magukról ők szarták a spanyolviaszt. nem egy olyan céget láttam, ahol olyan döntéseket hoznak ami papíron nyereségnek tűnik, de valójában veszteséges. 2: ott is ismeretség kell, hogy igazán jó munkát kapj. belőlük is annyi van mint a tenger. 5 nyelvvizsgával
Pl. Pc javítás/összerakás, még nem nagyon értek ehhez,
pedig egyszerü
Tegyük fel hogy van egy emberke akinek egy új OS van a láthatáron pl: Firefox OS vajon ki fogja rá ilyen kezdetekben hogy egy éve van kb maygar országon ez a rendszer ki fogja pl az androidos hill climnbet át programozni rá
aki meg tanulta ?
azért kell programozos csak több nyelv több irány c++ belül is több irányvan 60 féle linux rendszer másmás irányba vannak programozva
uj játákok nagyon optimalizálatlanok jatek készitövel stb vel egyszerübben lehet mint a nullarol jegyzetömbe megirni
azért mindig kell ujjat ujjat keresni a neten
harweres pcbontoba elég jó hely vagy vlami szaküzlet be
szerintem minde 2 jó de a SW es macerásabb mindig ujjat kell tanulni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!